Titlurile zilei

Record în județul Iași! Afacere de zeci de mii de euro parafată în doar 18 minute! Lovitură dată de regele asfaltului în localitatea natală

Publicat: 02 iul. 2022
Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos, Ioan Echimov, patronul firmei Eky Sam SRL, și sediul Primăriei orașului Târgu Frumos
O afacere de circa 80 mii de euro din bani publici a fost încheiată în numai 18 minute în orașul Tîrgu Frumos din județul Iași

O nouă afacere în timp record pe bani publici, într-o localitate din județul Iași! Firma lui Ioan Echimov a prins în numai 18 minute un contract de circa 80 mii de euro tocmai de la Primăria orașului Târgu Frumos, localitate în care se află și sediul. De altfel, între primăria condusă de Ionel Vatamanu și firma lui Ioan Echimov au mai avut loc astfel de afaceri.

Afacere de zeci de mii euro pentru firma lui Ioan Echimov, patronul societății Eky Sam SRL Târgu Frumos. Firma acestuia a prins un contract direct cu Primăria orașului Târgu Frumos pentru o serie de reparații pe unele străzi din localitate. Contractul cu o valoare de 397.467 lei (80.346 euro) a ajuns în doar câteva clipe la Eky Sam SRL, un adevărat record în materie de achiziții publice. Nu este și primul contract încheiat între cele două părți în ultima perioadă.

Afacere în timp record derulată în Iași! Firma Eky Sam SRL a dat lovitura

Contractul a prevăzut o serie de lucrări de reparații curente cu mixtură asfaltică pe strada Lunca Bahluieț, elemente de scurgere, acostamente și refacere marcaje rutiere pe orizontală, dar și montare borduri pe strada Buznei din orașul Târgu Frumos. Procedura a fost lansată pe 23 iunie 2022, la ora 14:34, iar Eky Sam SRL a fost desemnată câștigătoare la 23 iunie 2022, ora 14:52, adică la 18 minute după ce procedura a fost demarată.

Contracte generoase de la Primăria Târgu Frumos

În cursul anului trecut, Eky Sam SRL a prins un contract de 1,2 milioane euro pentru asfaltarea unor străzi din orașul Târgu Frumos. Licitația a atras mai multe oferte, câștigătoare fiind declarată societatea CTT Construcții Safe SRL, din localitatea Dobreni, județul Neamț. Cu toate acestea, firma lui Echimov a depus o solicitare la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), unde a avut în cele din urmă câștig de cauză. Procedura făcută de Primăria Târgu Frumos pentru asfaltarea străzilor Unirii, Nucărie, Măicuța, Ogorului și Lunca Bahluieț a ajuns în cele din urmă la firma lui Ioan Echimov.

Ioan Echimov a pierdut o licitație de 20 milioane de euro de la CJ Iași

Recent, una din firmele lui Ioan Echimov, Eky Route SRL, a pierdut o licitație de aproape 20 milioane de euro pentru modernizarea lotului 3 din axa rutieră Iași – Suceava. Licitația a fost adjudecată, după 3 ani de contestații, asocierii Daroconstruct SRL – Rutador SRL.

Consiliul Județean Iași va semna contractual cu cele două firme în perioada următoare. Contractul de la Târgu Frumos nu este prima afacere din Iași care s-a derulat atât de repede, cu o firmă care a prins fonduri publice într-un timp extrem de scurt.
Comentarii
 • Știe cineva că șantierul este plasat între două cartiere de case? Zgomot, fum, pulberi cancerigene, toate acestea zilnic. Nici un fel de protecție, nimeni nu-i întreabă. Cum au obținut avizele de la mediu?!

 • Ce este rău în această achiziție?, sunt probleme mult mai grave , acest individ a transformat primăria într-o afacere personală, alo D.N.A mai existați?

 • Dacă cineva este curios să vadă cum trăiesc oamenii de pe Lunca Bahluieț și cei între străzile 22 decembrie și Cuza-vodă; praful și fumul de la prelucrarea asfaltului ne-au terminat plămânii, copiii noștri au probleme de respirație, vegetația e plină de praf. Acest șantier a fost făcut acolo când deja casele erau acolo. Bătaie de joc, este tolerată această situație și în restul Europei?!

 • Dacă cineva este curios să vadă cum trăiesc oamenii de pe Lunca Bahluieț și cei între străzile 22 decembrie și Cuza-vodă; praful și fumul de la prelucrarea asfaltului ne-au terminat plămânii, copiii noștri au probleme de respirație, vegetația e plină de praf. Acest șantier a fost făcut acolo când deja casele erau acolo. Bătaie de joc, este tolerată această situație și în restul Europei?!

 • Sorin este unul care s-a mutat alaltăieri acolo , și nu prea știe. Trebuia sa asfaltați in alta parte nu la ăștia care comentează . Și cine dorești sa câștige? Firmele falimentare care lucrează la Tg Frumos Botoșani, sau la Iasi Suceava? Sc Eky Sam chiar lucrează ok. Hai jet băgătorilor in seama

 • Vatamanu? Un pușcăriaș scăpat de partid. Când DNA va avea liber sa scoată dosarele lui o sa vedeți ce a lucrat si pentru cine.

 • Vorbiți ca niște oameni care nu au o treaba cu zona respectiva ….eu locuiesc acolo și cred ca se face o treaba buna…in rest , sa vina aia de la mediu și de la alte instituții. Noi din zona vrem asfalt , trotuare si parc .

 • Licitatiile sunt de comisioane cine ofera pretul comisionul cel mai mare. Cum se scot banii din piatra seaca. Se foloseste bitum ieftin de calitate slaba in dozaj redus la minimum.Pietris de rau in loc de piatra concasata de la cariera de munte. Se toarna straturi mai subtiridecat se incaseaza.

 • Anonim este fiul primarului adică Ionuț Vatamanu , niciodată nu are curaj sa își scrie numele..
  Targu Frumos ar trebuii renumit Vatamanu , ca multe spatii și clădiri sunt ale lui

 • Bă ce aveți cu Echimov?
  Omul e printre cei mai serioși administratori din oraș.
  Echimov de-a lungul anilor a vrut sa ofere seriozitate și profesionalism.
  Uitați-vă la contractele pe care le-a avut cu asfaltarea si dezăpezirea drumurilor.
  Totul sa lucrat cu profesionalism , ați văzut pe timp de iară vreun drum înzăpezit unde avea contract Eky Sam.
  Dacă i sa încredințat un contract direct, probabil primarul îi cunoaște capacitatea și profesionalismul.
  Eu ma fost angajat la Eky Sam pana în 2001 și îi port tot respectul familiei Echimov pentru ca sunt niște oameni deosebiți .

 • Ceea ce nu înțelegeți voi, e că cărțile sunt făcute de mult de clanul Vatamanu și Echimov. Au bani, au putere, au avocați buni, au influență unde pot da șpagă. Iar dacă încerci să comentezi ceva, doar cu asta rămâi. Tu omul de rând ești doar un trecător prin lumea asta. Mafioții ăștia trăiesc bine și râd și cu curul de voi. Nu prea ai ce să le faci. Cum românul nu e unit să știe să iasă la protest să își ceară drepturile la comisia județeană sau națională, nu i să vedeți schimbări. Eu văd doar papagali care îi susțin sau nu, pro sau contra, dar fapte zero din partea voastră văd destule. Suscces 😅

Adauga un comentariu