Actualitate

Record la Iasi: au incercat sa cumpere un politist cu 50.000 euro

Publicat: 02 iul. 2012
1

@ Doi contrabandisti care vroiau sa introduca in tara o cantitate impresionanta de tigari au fost arestati pentru ca i-au oferit unui politist suma de 50.000 euro pentru a nu-i verifica asa cum trebuie @ Este cea mai mare spaga oferita unui politist de frontiera la Iasi @ La scurt timp dupa ce informatia a ajuns in zona serviciilor de securitate, au inceput interceptarile convorbirilor telefonice ale celor implicati in cumpararea politistului

Magistratii de la Judecatoria Iasi au decis arestarea a patru barbati care se ocupau cu traficul de tigari din Republica Moldova in Romania. Acuzatii au ajuns in vizorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi dupa ce au incercat sa cumpere bunavointa unui agent de politie de frontiera. Suma oferita agentului din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sectorul Bivolari este de 50.000 euro. Aceasta suma reprezinta un record absolut la Iasi in materie de mituire a unui politist. De obicei, spagile care se ofera politistilor de frontiera sunt de ordinul sutelor de euro. Este prima data cand iese la suprafata o asemenea suma care ar putea fi oferita agentilor de politie de catre cei care vor sa introduca tigari de contrabanda in tara. La scurt timp dupa ce informatia a ajuns in zona serviciilor de securitate, au inceput interceptarile convorbirilor telefonice ale celor implicati in cumpararea politistului. Pe data de 30 iunie, procurorii de la DNA Iasi au decis retinerea lui Aurel Rotaru pentru comiterea infractiunilor de cumparare de influenta in forma continuata, contrabanda calificata, si detinere in afara antrepozitului fiscal sau comercializare pe teritoriul Romaniei de produse accizabile supuse marcarii. Gheorghe Amarfoae este cercetat pentru complicitate la cumparare de influenta in forma continuata, complicitate la contrabanda calificata si complicitate la detinerea tigarilor in mod ilegal. Bogdan Eduard Osoianu si Lilian Popan sunt cercetati pentru complicitate la contrabanda calificata. „Din Ordonanta de punere în miscare a actiunii penale întocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt: În cursul lunii mai 2012, inculpatul Rotaru Aurel, prin intermediul inculpatului Amarfoae Gheorghe, i-a promis unui agent de politie de frontiera din cadrul Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi – Sectorul Bivolari (denuntator în cauza) suma de 50.000 euro pentru ca lucratorii Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari sa nu-si îndeplineasca atributiunile de serviciu timp de trei luni. Banii au fost promisi pentru ca agentul respectiv sa intervina pe lânga colegii sai si sa îi determine sa le faciliteze inculpatilor introducerea de tigari în România din Republica Moldova prin alte locuri decât prin cele destinate controlului vamal prin neefectuarea controlului la frontiera si al mijloacelor de transport”, se precizeaza in comunicatul remis de catre procurorii DNA. În data de 30 iunie 2012, inculpatii Gheorghe Amarfoae, Aurel Rotaru, Bogdan Eduard Osoianu si Lilian Popan au fost surprinsi în flagrant dupa ce au introdus fraudulos în România din Republica Moldova 37.440 de pachete cu tigari.

Comentarii
  • rechinii mari au zero valoare, verticalitate, moralitate etc. asta daca lua 5*.**0 baietii treceau tigari de * mil., bani cu care isi finantau apoi toate nenorocirile pe care ti le poti imagina, adica sa se dezvolte infractional (trafic de fiinte umane, de droguri, arme, jafuri etc.) Exact pentru a stopa toate astea trebuie taiat raul de la radacina. Acuma ti se mai par multi 5*.**0?

Adauga un comentariu