Local

Record! Zece incendii intr-o singura zi, la Iasi

Publicat: 28 aug. 2016
1

Zeci de hectare de vegetatie au ars ca o torta in tot judetul Iasi. In doar o singura zi, pompierii au atins recordul: au fost solicitati sa intervina in zece astfel de cazuri. Ca în fiecare vara, astfel de situatii sunt frecvente. „Numarul solicitarilor pentru stingerea incendiilor de vegetatie a fost unul foarte mare. In toate cazurile a fost vorba despre focul deschis in spatii deschise. Cea mai mare suprafata de vegetatie care a ars a fost in localitatea Barnova, 5 hectare”, a declarat Silvia Bolohan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Cei care ard vegetatia uscata fara acceptul Agentiei pentru Protectia Mediului risca amenzi între 3.000 si 6.000 de lei pentru persoanele fizice si între 25.000 si 50.000 de lei pentru cele juridice. Amenzi de la 1.000 lei la 2.500 lei risca si cei care ard resturile vegetale, gunoaiele, deseurile si alte materiale combustibile. Tot pompierii ieseni au mai fost solicitati sa lichideze focul izbucnit la 7 locuinte si anexe de pe raza intregului judet. Din fericire, nu au fost victime.

Citeste si:  PANICA IN IASI! Bomba cu ceas, la un bloc din centrul orasului! Tragedia din Copou se poate repeta oricand! FOTO

Adauga un comentariu