Local

Recția deputatului Petru Movilă în urma anunțului făcut de Ludovic Orban privind accesarea flondurilor europene pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Iași-Târgu Mureș

Publicat: 19 ian. 2020

Deputatul PMP Petru Movilă reacționează în urma anunțului făcut de prim-ministrul României Ludovic Orban privind accesarea fondurilor europene pentru studiul de fezabilitate a autostrăzii Iași-Târgu Mureș.

„Cel mai important lucru din ultima vreme pentru acest proiect autostrada Ungheni-Iași-Tg. Mureş este ca în sfârşit Guvernul a dat zilele acestea un act normativ prin care a scos de la comisia naţională de prognoza responsabilitatea privind realizarea tronsolului Tg. Neamț-Iași, prin parteneriat privat. Am făcut foarte multe demersuri pentru că acest lucru să se întâmple şi pentru a se pune în aplicare integral legea pe care a iniţiat-o, lege care spune clar că responsabilitatea pentru autostrada Ungheni-Iași-Tg. Mureş este exclusiv a Ministerului Transporturilor din România.

Orban a declarat că doreşte că studiul de fezabilititate a autostrăzii Iași-Tg. Mureş să fie finanţat prin fondurile europene. Este un lucru foarte important pentru că sunt bani prinşi în buget pentru acest studiu de fezabilitate. De asemenea, este important faptul că premierul Ludovic Orban are în atenţie autostrada Ungheni-Iași-Tg. Mureş şi se gândeşte la soluţii de finanţare pentru acest proiect. Anul acesta pentru studiile de fezabilitate pe tronsonul Tg Neamţ-Iaşi sunt alocaţi bani în bugetul de stat. Iar pentru celelalte tronsoane Tg. Mureș-Tg. Neamţ şi Iasș-Ungheni deja sunt contractate studiile de fezabilitate din bugetul naţional. Important este că odată cu finalizarea acestor studii să găsim soluţia de finanţare pentru autostrada Ungheni-Iași-Tg. Mureş integral, iar această soluţie trebuie să fie împărţită între fonduri europene şi bugetul de stat.”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă.



loading...

Comentarii
  • După teoria dlui deputat o sa avem autostrada in Jud Iasi peste 20-30 de ani! Responsabil este dlui și asociațiile A8 care in mod inconștient au făcut jocul pervers al liberalilor de a renunța la PPP când deja aveam 4 constructori dornici sa facă acest tronson Iasi -Tg Neamt! Guvernul Orbán nu e in stare sa asigure contribuția de 25% și atunci a găsit o metodă simpla de prostire a populației ! Dl Movilă merge cu aghiazma!
    TRĂDARE MOLDOVEI ESTE EVIDENTĂ!

  • pe asta cre sufera de parkins pe reier nu stiu ce dreaq il mai crede….la astia de la pnl e totul numai la viitor…vom vedea,om analiza,vom lua.o sa va luati voi la boot de nu o sa va vedeti,impreuna cu astia dela A8,a6,a4,SAU CARE DREAQ MA I SUNTETI. O sleahta de betivi culesi de prin hrubele iesilor care agita trei pancarte si o portavoce.ati facut jocul unor netrebnici si atat. Hai cu mandolina!!!zic

  • Autostrazi vor fi, poate, prin Ardeal, spre Ungaria. In Moldova si Muntenia, NU si nici transcarpatice care sa lege provinciile romanesti. Asta e ordin din afara si lingaii il executa. Nu se doreste unirea(de nici-un fel) a provinciilor romanesti, ci impartirea lor, disparitia Romaniei ca stat. Germania este, fara doar si poate, promotorul acestui proiect. Din vremea lui Ceausescu sunt proiectate autostrazile, cu toate studiile de impact necesare. Nu ar trebui decat sa fie executate. Problema autostrazilor nu este decat un spectacol de proasta factura, iar prostii suntem…NOI!!!

Adauga un comentariu