News Flash:

Rectorii de la Cuza si UMF, lideri la proiecte europene

30 Iunie 2010
1550 Vizualizari | 3 Comentarii
Vasile Isan
Rectorii celor mai importante universitati de stat din Iasi, dar si de traditie din tara, respectiv prof. univ. dr. Vasile Isan de la Universitatea Al. I. Cuza (UAIC), alaturi de prof. dr. Vasile Astarastoae de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa, sunt coordonatorii si initiatorii a doua proiecte inovatoare academice din fonduri europene. Astfel, rectorul de la Cuza va pune bazele, alaturi de un colectiv de cadre didactice si cercetatori, unui Centru de Formare si Analiza în Ingineria Riscurilor (CeFAIR), finantat în cadrul Programului Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU) pe Fondul Social European. Obiectivul general este acela de completare a ofertei nationale de studii universitare, in vederea optimizarii procesului de formare, în context european, a specialistilor capabili sa analizeze cu metode inovatoare riscurile actuale sau potentiale din diverse domenii. In acest sens, pe termen scurt, se vor organiza si cursuri postuniversitare, iar pe termen lung se va lansa un program de masterat ce vizeaza riscul informatic, riscurile naturale sau tehnologice, respectiv riscurile economico-financiare. Acestea sunt realizate in parteneriat cu reputati specialisti din cadrul Universitatii La Sapienza din Roma-Italia. La UMF, rectorul Astarastoae demareaza deja, tot prin POSDRU si prin axa prioritara "Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere", proiectul ce implica studii postdoctorale in domeniul eticii politicilor de sanatate. Scopul este acela de a creste participarea si motivarea pentru cariera in cercetare prin activitatea de cercetare postdoctorala, cat si dezvoltarea, respectiv modernizarea cercetarii prin formarea de echipe multidisciplinare implicate in elaborarea si analiza politicilor de sanatate.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Vlas  | #112751
E simplu sa ai proiecte de finantare foarte bune atunci cand ai tot anul I de la master care are ca disciplima obligatorie Managementul proiectelor, in cadrul careia li se cere studentilor sa elaboreze proiecte de finantare aproape perfecte/perfectibile, altminteri nu treci examenul. Prof. Oprea (sau parlamentarul?!) sa traiasca ca el cere asa ceva. La intrebarea pusa de studenti:"cine ne garanteaza ca proiectele noastre nu vor fi vandute/folosite?" ni s-a raspuns franc:"nimeni"
Cristina  | #112842
@Vlas

Man, viitorul apartine Proiectelor. Nu vei mai putea face nimic fara ele. Nu vei putea nici macar sa schimbi un bec fara un mic Proiect cu obiective si plan de realizare, estimare a costurilor, etc. In functie de punctajul obtinut de Proiect, becul va primi finantare prioritara sau ... va primi finantare Proiectul sotiei, cu hartia igienica? Ideea de Proiect suna bine, nu? :D

Nu vei putea stranuta daca nu vei fi facut un Proiect prealabil care sa anticipeze influenta stranutului asupra celor din jur si modurile de reducerii a damage-urilor colaterale. :))

Voi, economistii, ati introdus ideea de Proiect cu toate bla, bla-urile, caci na, aveti nevoie sa faceti si voi ceva. Injinerii cu ideile, iconomistii cu hartiile.

Aveati nevoie de "creatii proprii". Adica Proiecte - vise, hartzogarii...
moi  | #112888
injinerii lu' peste, voi nu vedeti ca sunteti niste incompetenti,ce sunteti creati pe banda fara acoperire reala pe piata muncii, intr-o regiunea in care "productia industriala este punctul forte al regiunii"
Ce mari creatii aveti voi, va duceti si lucrati ca vanzatori sau nu mai stiu eu ce?????????????
Irositi banii statului degeaba,dupa ce ca aveti restante mai sunteti si la buget si mai primiti si burse, halal ingineri.................
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1395 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014018 (s)