Eveniment-Social

Rectorii universităților din Iași doresc organizarea examenului de Bacalaureat într-un mod responsabil și echitabil, cu respectarea precauțiilor impuse de răspândirea COVID 19

Publicat: 01 iun. 2020
Rectorii marilor universități de stat din Iași doresc organizarea examenului de Bacalaureat într-un mod responsabil și echitabil, cu respectarea precauțiilor impuse de răspândirea COVID-19
Pentru candidații la examenul de Bacalaureat 2020, rectorii marilor universități din Iași doresc ca testul să aibă loc într-un mod responsabil și echitabil

Criza COVID-19 a provocat reacții tranșante din partea rectorilor universităților de stat din Iași în legătură cu examenul de Bacalaureat 2020! Prof. univ. dr. Tudorel Toader, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” și prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” doresc organizarea examenului de Bacalaureat într-un mod responsabil și echitabil, cu respectarea precauțiilor impuse de răspândirea COVID-19

Rectorii din Iași solicită ca organizarea examenului de Bacalaureat 2020 să aibă loc într-un mod responsabil și echitabil, cu respectarea precauțiilor impuse de răspândirea COVID-19. Prof. univ. dr. Tudorel Toader, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE), prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” și prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) au luat poziție în cadrul Consiliului Național al Rectorilor (CNR) din România.

Examenului de Bacalaureat, la cerința rectorilor din Iași, trebuie derulat într-un mod responsabil și echitabil, cu respectarea precauțiilor pentru prevenirea coronavirusului

Consiliul Național al Rectorilor, la care se alătură și universitățile de stat din Iași, a decis că nu trebuie finanțate studiile unui număr mare de persoane, care după câteva săptămâni sau luni vor abandona facultatea din cauza nivelului necorespunzător de pregătire.
Examenului de Bacalaureat, la cerința rectorilor din Iași, trebuie derulat într-un mod responsabil și echitabil, cu respectarea precauțiilor pentru prevenirea coronavirusului, iar drumul către studiile universitare nu trebuie să fie parcurs cu situații de compromis și nicio generație de elevi nu trebuie să fie sacrificată. Organizare a examenului de Bacalaureat 2020, în această perioadă anormală și marcată prin Starea de Urgență și Starea de Alertă, impune măsuri de maximă siguranță pentru prevenirea COVID-19.

Rectorul Universității „Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader: „Învățând pentru Bacalaureat 2020, candidații își consolidează cunoștințele dobândite de-a lungul anilor”

Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader a semnat un document, alături de membrii Consorțiului Universitaria format din: Universitatea de Vest din Timișoara. Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea București, Academia de Studii Economice București.

„Avantajele pe care le generează un examen de bacalaureat sunt multe: învățând pentru BAC, elevii își consolidează cunoștințele dobândite de-a lungul anilor; existența unui examen de final de ciclu organizat cu seriozitate este un factor care motivează elevii să-și atingă potențialul, dar și pe profesori să depună efort pentru organizarea de activități didactice eficiente; o examinarea națională, unitară, este un parametru bun pentru măsurarea calității educației în orice nivel educațional din întreaga țară, care poate fi utilizat pentru îmbunătățirea eficientă a calității educației; o examinare națională unitară este o garanție a faptului că în școală se va urma standardul național de învățământ, inclusiv conținutul educațional, profilurile de competențe și altele care au fost reglementate la nivel național; examinarea sumativă poate motiva suplimentar toate părțile interesate ale educației să ofere infrastructura educațională, astfel încât să construiască o atmosferă de educație bună”, detaliază prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Cuza” din Iași.

Aici, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” au decis ca admiterea 2020 în timpul pandemiei de COVID-19 să nu fie făcută în baza unor teste scrise.

Comentarii
  • Astea sunt conditii pentru desfasurarea examenelor? Daca le pui masti la elevi s-au rezolvat toate problemele? Partea emotionala nu mai reprezinta nimic? Ce fel de cadre didactice sunteti daca nu recunoasteti ca acest lucru conteaza de multe ori mai mult decat informatiile pe care le detine acea persoana? Sunt copii din mediul rural care au potential, dar care in aceasta perioada poate nu au avut ce manca din cauza taierii veniturilor parintilor sau nu au avut acces la tehnologie. La ei nu va ganditi? Este un an special. Dati aceleasi sanse copiilor!!! Nu va cramponati de acest examen !

Adauga un comentariu