Actualitate

Rectorul de la Cuza: „Gradina Botanica este un bun cultural si stiintific al Romaniei” – VIDEO

Publicat: 11 aug. 2016

Rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi, prof. univ. dr. Tudorel Toader, continua bunul management pentru salvarea unui simbol al Iasului. Este vorba de Gradina Botanica Anastasie Fatu. Aici, neglijenta si incompetenta crasa a sefilor institutiei, din ultimii opt ani, in frunte cu vremelnicul rector, deja de trista amintire, prof. univ. dr. Vasile Isan, respectiv seful Directiei Generale Administrative (DGA), Bogdan Eduard Plescan, au bagat institutia intr-o criza economica si patrimoniala fara precedent. Totul a plecat de la faptul ca, mare parte din proprietatile imobile ale UAIC nu au fost intabulate nici pana la acest moment. In consecinta, Cuza ar putea pierde inclusiv suprafete uriase din Gradina Botanica.

Citeste si : Dezvaluiri uluitoare! Universitatea Cuza risca sa piarda Gradina Botanica

„Stiu ca situatia Gradinii Botanice este una extrem de actuala. Totusi, consider ca aceasta este un bun cultural si stiintific al Universitatii Cuza, al Iasului si al Romaniei. Tocmai de aceea, am toata increderea ca lucrurile se vor rezolva si ca procesele pe care le avem pe acest plan, cu cei care revendica suprafete, ne vor fi favorabile noua”, considera profesorul Toader. Pe de alta parte, un exemplu concret legat de modul mafiot prin care unii indivizi au pus mana pe teren in acest loc este acela al lui „Bebe” Onofras, primul primar post-decembrist al Iasului. El a cumparat, in 1991, 1.4 hectare si si-a tras o vila de prost gust, chiar in mijlocul acestui spatiu. Pe langa toate acestea, inclusiv la acest moment, exista cereri de punere in posesie pentru alte 44 de hectare.

Citeste si : Plan mafiot pentru distrugerea Gradinii Botanice

In acest context, doi dintre mostenitorii boierului Badarau: Simona Missir si Dumitru Contoloru, alaturi de Medeea Schenller, solicita sa fie improprietariti cu 25 de hectare. De precizat ca, conform datelor istorice, Gradina Botanica din Iasi a luat fiinta în anul 1856, din initiativa medicului si naturalistului Anastasie Fatu, al carui nume îl poarta în prezent. Este prima gradina botanica universitara fondata în România si, în acelasi timp, cea mai mare din tara, unica în privinta numarului de taxoni (unitate sistematica folosita la clasificarea regnului vegetal si animal n.r.) si a valorii conservative a acestora. Amenajarea acesteia pe Dealul Copou a început în anul 1965, având în momentul actual o suprafata de 99,8 hectare. Aici, an de an, cercetatorii au reusit sa dezvolte si sa creasca o serie de specii unice in tara.
 loading...

Comentarii
  • Daca mai stau in functii pensionari de lux la CUZA , cu siguranta va fi vanduta orice bucatica de pamant/bunuri,orice. Duduia de Tanasa Teodora UMBLA VORBA CA CE ARE NEVOIE ACASA AZI, MAINE FACE REFERAT DE NECESITATE PENTRU CA INSTITUTIA VOASTRA ARE NEVOIE URGENTA. BRAVOO!!

  • Am fost acasa la dansa ca si angajat al firmei care avea in acelasi timp contract cu CUZA sa instaleze termopane la camin si am instalat termopane la ea acasa.Seful spunea ca a facturat la gramada. Adica aia si a pus termopane ca nastase pe banii universitatii? Foisorul ce zice ? sila el am lucrat si tot asa a facut.Suceava sa traiasca si cand o mai vezi cat de desteapta se da.Femeia mea era mai desteapta decat dansa.Sa chemi acasa furnizori de servicii cu angajati din iasi sa iti faca lucrari? PROASTA CU TONA

  • A venit data scadentei a comunistilor care se plimba cu masina institutiei de parca ar fi a lor (spera angajatul de rand prin venirea dlui Rector nou). Duduia care se face referire nu numai ca foloseste masina institutiei in interes personal dar mai si face servicii de „katering” cu ea , Sa vezi ce viteza baga mosneagul ala cu ladita de mancare sa o duca la mizerabilii infometati de „sus”. Este sezonul pentru munca la IRIGAT. Mult mai bine ar fi sa i si ia „talpasita” . Ce a fost a fost. DACA NU? NU AVEM DANA? „DNA”?

  • Duduia in speta nu numai ca e idioata dar se credea foarte inteligenta. Schimba ea directori cand voia ,ameninta diferiti angajati cu functii mult mai mari.Asa se face? Adica o inculta tipar EXACT ELENA CEAUSESCU sa faca acest lucru? Afara cu aceste imbecile care au „dirijat” si facultatile. Eram proaspata angajata si se vorbea in facultate de duduia asta de parca era DUMNEZEU.tOTUSI CINE ESTE CA A FACUT NUMAI RAU DUPA CUM VORBESTE LUMEA?

Adauga un comentariu