Eveniment-Social

Rectorul Universitatii Cuza, profesorul Toader, invitat special la deschiderea anului academic in Republica Moldova – FOTO

Publicat: 02 oct. 2016

Saptamana trecuta, anume vineri, 1 octombrie 2016, rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) – prof. univ. dr. Tudorel Toader a participat, alaturi de prof. univ. dr. Ion Gagim – rectorul Universitatii de Stat Alecu Russo din Balti, Republlica Moldova la festivitatea de deschidere a anului universitar. De precizat ca, la extensiunea din Balti, Universitatea Cuza scolarizeaza 555 studenti! Important de reamintit ca, pe 8 iulie anul acesta, profesorul Toader a semnat un nou acord de colaborare, prin care se stabileste un parteneriat mai strâns între cele doua institutii. Astfel, conducerea unitatii iesene s-a intalnit cu cea de peste Prut, tocmai pentru a discuta si stabili noi directii de cooperare în domeniul didactic, cel al cercetarii stiintifice si al relatiilor internationale.

Citeste si : Universitatea „Cuza” organizeaza examen de admitere la extensiunea din Balti

„Una dintre cele mai importante prevederi ale acordului de colaborare este deschiderea unei noi linii de studiu a extensiunii Universitatii Cuza la Balti. Este vorba despre un program de master în Drept European, care va functiona începând cu anul universitar 2016-2017, având 20 de locuri finantate de la buget pentru studentii din Republica Moldova. Mai mult de atât, noul acord prevede facilitati sporite pentru cercetatorii de la Universitatea Alecu Russo. Acestia vor avea acces în laboratoarele de la Cuza, astfel încât sa poata beneficia, în demersurile lor stiintifice, de infrastructura de cercetare a universitatii iesene. De asemenea, partile au convenit sa faca demersuri legale pentru ca diplomele de studii sa poata fi emise în cotutela”, au reliefat oficialii UAIC. Pe de alta parte, noul acord între cele doua universitati este încheiat pe o perioada nedeterminata, cel initial, semnat în anul 2011, expirând anul acesta.

Citeste si : Universitatea Cuza organizeaza admitere in Republica Moldova

Citeste si : EXCLUSIV. Intalnire la nivel inalt pentru rectorul Universitatii Cuza

Adauga un comentariu