Eveniment-Social

Recunoaștere din partea Consiliului Național al Cercetării Științifice pentru editura UAIC din Iași

Publicat: 15 ian. 2021
Editura Universității
Corpul A al Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași

Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a obținut recunoașterea Consiliului Național al Cercetării Științifice pentru 3 domenii ale Științelor umaniste, în urma procesului de evaluare și clasificare a editurilor cu profil umanist din România și Republica Moldova, organizat de Consiliu, prin Comisia de Științe Umaniste, în cursul anului 2020. Forul folosește 3 categorii valorice în ierarhizarea editurilor (A, B și C), această evaluare fiind valabilă pentru o perioadă de 4 ani, respectiv 2020-2024

Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a obținut recunoașterea Consiliului Național al Cercetării Științifice (CNCS) pentru 3 domenii ale Științelor umaniste, în urma procesului de evaluare și clasificare a editurilor cu profil umanist din România și Republica Moldova, organizat de CNCS, prin Comisia de Științe Umaniste, în cursul anului 2020. Astfel, pentru domeniul Istorie și Studii culturale, Editura UAIC a fost evaluată la categoria A, iar pentru domeniile Filologie, respectiv Filosofie, a fost evaluată la categoria B. Acest rezultat plasează Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași printre cele mai importante edituri universitare din România.

CNCS folosește 3 categorii valorice în ierarhizarea editurilor (A, B și C), această evaluare fiind valabilă pentru o perioadă de patru ani, respectiv 2020-2024

Scopul acestei evaluări este acela de a furniza un instrument reper pentru analiza publicațiilor științifice ale cercetătorilor sau instituțiilor cu profil de cercetare din România în cadrul evaluărilor instituționale sau naționale ale acestora, în cadrul validării concursurilor didactice, în cadrul stabilirii eligibilității pentru participarea la granturile științifice. La ultima evaluare realizată în anul 2011 de către CNCS, Editura Universității a fost încadrată la categoria B pentru nouă domenii analizate de către Comisia de Științe Umaniste.

Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost fondată în 1990

Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost fondată în 1990. Proiectul de editură academică a fost menit să canalizeze potențialul științific al universitarilor ieșeni într-o formulă ce consacra, după un model occidental verificat, „Presse Universitaire” sau „University Press”. Anul trecut, prof. univ. dr. Constantin Dram a câștigat concursul pentru postul de coordonare, în următorii 4 ani. „Prof. univ. dr. Constantin Dram are o bogată experiență managerială în coordonarea Editurii «Junimea». Această stare de fapt a facut să existe convingerea ca, pe această bază, să poată fi îmbunătățită și activitatea Editurii UAIC. Ne dorim să creștem activitatea editorială și vizibilitatea acesteia.

Vom continua să publicăm lucrările membrilor comunității academice de la Universitatea din Iași și să modernizăm baza materială a Editurii UAIC. De asemenea, Editura trebuie să aibă vizibilitate mare pe plan național și internațional și să se obțină, ca până acum, premii valoroase”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la Universitatea „Cuza”.
Adauga un comentariu