National

Reducerea CAS nu este posibila: „Nu exista bani in buget”

Publicat: 22 feb. 2016
1

Ministrul Finantelor, Anca Dragu, a declarat luni ca nu exista bani in buget pentru o noua reducere a CAS in acest an, iar o decizie legata de salariile bugetarilor se va lua in momentul elaborarii bugetului pe anul 2017.

„Este un impact de 7 miliarde de lei, bani care nu exista in buget. Noi avem acum un deficit bugetar prognozat de 2,95% din PIB, adica foarte aproape de limita de 3%, conform angajamentelor pe care Romania le are in fata UE”, a precizat Dragu dupa ce a participat la sedinta grupului PSD din Camera Deputatilor.

Citeste si Anca Dragu Paliu lauda economia Romaniei. Reactia ironica a fostului premier, Victor Ponta

Intrebata daca ia in calcul inghetarea salariilor pentru bugetari, Dragu a spus: „Nu am ajuns in acest punct. Aceasta este o decizie care se va lua in momentul elaborarii bugetului pe 2017”.

Cat priveste impozitul specific pentru turism, ministrul Finantelor a spus ca impactul aplicarii acestuia este discutabil.

Citeste si Guvernul tehnocrat, penibil la superlativ. Vezi topul – FOTO

„Credem ca acest impozit specific ar putea conduce la o reducere a impozitelor platite de catre marii operatori si o crestere a impozitelor ce vor fi platite de catre micii operatori. Per total, impactul este discutabil, se preconizeaza aici doua riscuri si in principal ma gandesc la riscuri la nivelul micilor operatori, in ce masura acestia vor putea face fata, vor putea continua business-ul in conditiile unor impozite sporite”, a explicat Dragu.

Referitor la discutiile pe care le-a avut cu grupul PSD din Camera Deputatilor, ministrul Finantelor a spus ca au fost intrebari din Codul fiscal, din zona de redevente sau legate de impozitul specific pentru turism.

Citeste si ZF: Ironic, desi a fost adus la putere de generatia yuppies, guvernul tehnocrat analizeaza cum sa ingroape cresterea economica in saracie

„Am avut discutii constructive, pozitive. S-au ridicat probleme cu care ne confruntam cu totii, am avut intrebari din Codul fiscal, din zona de redevente, impozitul specific pentru turism”, a afirmat Anca Dragu.

Adauga un comentariu