Info Turism

Reduceri mari pe litoral în septembrie. Iată cine poate beneficia de ele

Publicat: 11 sept. 2020
reduceri mari pe litoral
Reduceri mari pe litoral în septembrie. Seniorii pot cumpara vacanţe la preţuri mai mici cu 20 de procente, faţă de cele din plin sezon estival

În această perioadă, când vremea este foarte prietenoasă cu turiştii, sunt reduceri mari pe litoral. Este vorba despre reduceri pentru seniori, cărora hotelierii le garantează vacanţe la preţuri mai mici cu 20 de procente, faţă de cele din plin sezon estival.

Chiar dacă ne aflăm în septembrie, prima lună de toamnă din calendar, vremea de afară este foarte prietenoasă, iar litoralul românesc rămâne încă o opţiune de vacanţă. Astfel, hotelierii de pe litoral fac reduceri importante mai ales pentru seniori, mai exact pentru persoanele trecute de vârstă de 50 de ani. Aceştia garantează turiştilor vacanţe la preţuri mai mici cu 20 de procente, faţă de cele din plin sezon.

Seniorii pot beneficia de reduceri mari pe litoral în septembrie

Cu gândul că aglomeraţia sufocantă din vară a dispărut de pe litoral, mulţi romani care au peste 55 de ani şi-au programat abia acum vacanţă.

„În perioada asta cu cel puţin cu 20% mai scăzut decât celelalte preţuri şi locaţia e superbă. Am avut o motivaţie să alegem luna septembrie, că am zis că cumva se termină aglomeraţia şi cu Covid-ul fiind o problemă, am zis că totuşi e mai bine”, spune un bărbat care a venit în vacanţă pe litoralul românesc.

„Pentru noi, seniorii, zic eu că e ok. Am economisit mult, deci dacă mergeam în altă parte cheltuiam cred că încă 2.000 lei în plus”, spune alt bărbat.

Un turist, care în ceilalţi ani îşi făcea vacanţele în Grecia, Bulgaria sau alte destinaţii externe, spune că anul acesta a ales România din cauza pandemiei de coronavirus dar şi datorită preţurilor acceptabile din luna septembrie.

„Am beneficiat de oferta seniori +55. A fost un preţ mai acceptabil, am fost în alţi ani în afară, în Grecia, în Bulgaria, anul ăsta am hotărât să rămânem în România cu pandemia asta. Cred că am ales bine.“

Reprezentanţii unităţilor hoteliere susţin de asemenea că această perioadă este una mai liniştită pentru turiştii trecuţi de 50 de ani iar tarifele practicate de ei sunt all inclusive.

„Este tariful cu all inclusive, deci include toate mesele. Program artistic seara, piscină. Este o perioadă mai liniştită, mai liberă pentru dânşii, se pot plimba în aer liber mai liniştiţi“, spune un manager de hotel.

Oferte la limita profitabilităţii

În această perioadă, oaspeţii care îşi doresc un sejur în regim all inclusive, cu toate mesele incluse, vor plăti pentru o cameră dublă între 230 şi 300 lei. Iar pentru cei care îşi doresc doar cazare, preţurile coboară substanţial.

„Noi am lansat oferta la începutul lunii septembrie, E la un tarif de 128 lei pe cameră. Masa se poate lua separat. Le dăm şi vedere la mare gratuit, dacă capacitatea ne permite“, spune un hotelier.

„Lansăm aceste oferte speciale care sunt la limita profitabilităţii, aproape fără profit, doar ca să acoperim cheltuielile şi să ajungem la pragul de umplere de 40%, necesar pentru a fi rentabili şi să ducem cât mai spre luna octombrie sezon, profitând de vremea frumoasă“, a transmis şi Dragoş Raducan, prim-vicepresedinte al Patronatelor în Turism.

Cele mai multe oferte pentru seniori sunt în sudul litoralului şi vor fi valabile până la sfârşitul lunii septembrie.

Vacanţe ieftine în ţară. Turoperatorul Paralela 45 lansează o serie de programe de vacanţă la tarife speciale

Prin intermediul agenţiei de turism Paralela 45, românii care nu au apucat să plece în concediu pot merge în luna septembrie în vacanţe ieftine în ţară. Astfel, touroperatorul lansează o serie de programe de vacanţă în toate zonele ţării. Ofertele încep de la 46 de lei/noapte/persoană pentru litoral şi zonele balneo, de la 59 de lei/noapte/persoană la munte şi de la 90 de lei/persoană/noapte în Delta Dunării. Sejururile pot fi achiziţionate atât cu vouchere de vacanţă cât şi cu vouchere în sistem electronic.

Turoperatorul Paralela 45 lansează o serie de programe de vacanţă la munte, în zonele balneare, în Delta Dunării şi chiar pe litoral, la tarife speciale, şi mizează pe temperaturile ridicate anunţate de meteorologi, potrivite pentru călătorii, dar şi pe dorinţa romanilor de relaxare.

Programul include mai mult de 500 de unităţi de cazare în peste 80 de zone turistice, selecţionate de consultanţii Paralela 45 pentru a corespunde normelor de siguranţă sanitară.

“Odată cu deschiderea restaurantelor, hotelurile şi pensiunile din zonele de vacanţă sunt şi mai accesibile turiştilor. Sunt implementate regulile pentru protecţia lor sanitară în restaurante, terase, cafenele, în hoteluri şi asta trebuie să le dea încredere că vor avea o vacanţă în siguranţă, liniştită şi relaxanta. Datorită numărului mare de turişti care au călătorit în România în acest an, am asistat la câteva situaţii de overbooking la hoteluri, şi, de aceea, recomandarea noastră este să se adreseze agenţiilor de turism, care găsesc soluţii pentru relocări la hoteluri de o categorie superioară. O altă recomandare este achiziţionarea unei asigurări de călătorie, care are un cost modic, dar pune în deplină siguranţă sejururile”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Adauga un comentariu