Local

Refacerea centurii Iasului, amanata pentru la primavara

Publicat: 15 ian. 2013
1

@ Soseaua de centura a municipiului Iasi risca sa fie lasata de izbeliste @ Dupa o investitie de 52 de milioane de euro si doar doi ani de folosinta, varianta de trafic greu are deja nevoie de reparatii @ Firma care a facut lucrarea nu va putea repara nimic, pana cand vremea nu va permite acest [email protected] In tot acest timp, drumul risca sa se degradeze si mai mult

Fisurile aparute pe mai multi kilometri pe soseaua de centura a Iasului vor ramane, pentru inca o buna bucata de timp, de nerefacut. S-a ajuns ca la numai doua luni dupa ce a fost taiata panglica, soseaua sa aiba nevoie de reparatii serioase. Numai ca firma care a executat lucrarea nu se poate apuca de reparatii, pentru ca vremea nu permite acest lucru. Concret, cateva luni de zile, de varianta de trafic greu nu se va atinge nimeni, in tot acest timp fisurile devenind din ce in ce mai proeminente. Desi conducerea firmei Vega 93 Galati a sustinut ca s-a aprovizionat cu materialele necesare reparatiilor si dispune si de personalul necesar, refacerea drumului se poate tergiversa la nesfarsit. Acest lucru este demonstrat de demararea unei proceduri de achizitie, initiata de Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi pentru a contracta cu inca o firma care sa monitorizeze si ea constructia. Situatia nu pare a se limpezi, iar discutiile se pot muta imediat in instanta, pentru ca problema sa fie analizata de magistrati. Cu cateva saptamani inainte ca fisurile sa apara, consultantul proiectului a dat de inteles ca lucrarea este de proasta calitate si ca oricand pot aparea astfel de probleme. Culmea, aceste previziuni s-au adeverit. Cu toate ca lucrarea se afla in perioada de garantie, degradarile nu vor fi deocamdata remediate. Astfel, SC Vega 93 SRL Galati, firma care a construit soseaua, poate sta linistita inca o perioada buna de timp. Pana ce temperatura la sol nu va fi de peste 5 grade Celsius, si vremea nu va fi uscata, nu se poate interveni asupra soselei. Si totusi, Vega ’93 Galati nu pare sa scape chiar basma curata. Conform contractului incheiat pentru realizarea lucrarii, societatea poate fi executata pentru circa 70 de miliarde de lei vechi, suma cu care este garantata soseaua de centura a municipiului Iasi.

Comentarii
  • ulita de centura, nu varianta ocolitoare, poate! centura care te duce la grajduri la familia stanescu!! mai bine ati vedea ce de directori sint la directie la iasi! am fost sa-mi iau vigneta si ce-i acolo, te crucesti!! directorii pleaca cu masinile acasa, sa-si plimbe nevestele grase!!!

Adauga un comentariu