Stiri medicale

Refacerea dupa un atac de cord este mai rapida daca esti casatorit

Publicat: 14 iun. 2016
7

Persoanele casatorite care sufera un atac de cord se refac mai repede, avand sanse sa paraseasca spitalul intr-un timp mai scurt decat cei singuri, arata un studiu britanic publicat recent.

„Rezultatele noastre nu ar trebui sa constituie o sursa de ingrijorare pentru celibatari. Totusi, ar trebui sa atraga atentia comunitatii medicale asupra faptului ca este important sa li se acorde atentie pacientilor si dupa ce sunt externati”, a afimat co-autorul studiului dr. Nicholas Gollop, medic cardiolog si cercetator la University of East Anglia.

7 simptome nestiute care anticipeaza un atac de cord

Potrivit webmd.com, cercetatorii au analizat informatiile obtinute de la mai mult de 25.000 de persoane din Anglia care au suferit un atac de cord si au descoperit ca oamenii casatoriti erau cu pana la 14% mai putin predispusi sa moara din aceasta cauza decat cei singuri.

In plus, analiza a aratat ca cei casatoriti petreceau in spital, in medie, cu doua zile mai putin decat cei singuri. Evident, o durata mai scurta a spitalizarii se traduce prin costuri mai scazute si printr-un risc redus de a contacta infectii din spital.

Medicii au tinut sa sublinieze importanta suportului fizic si emotional in urma unui atac de cord.

Care este diferenta dintre atac de panica si atac de cord

Adauga un comentariu