National

Refugiatii pun bombe? E incredibil ce s-a intamplat azi pe insula Lesbos

Publicat: 02 oct. 2015
1

Un dispozitiv exploziv improvizat a incendiat vineri dimineata biroul unui fost ministru grec al Justitiei, pe Insula Lesbos, provocand pagube dar nu si victime.

Politistii au anuntat ca dispozitivul improvizat, din canistre de gaz, a fost detonat in fata biroului lui Haralambos Athanasiou, un fost adjunct al ministrului de Interne si apoi ministru al Justitiei in Guvernul condus de Antonis Samaras, incepand din ianuarie 2012 si pana in ianuarie 2015.

„Politia crede ca atacul este foarte probabil legat de criza migrantilor, care tulbura insula”, a declarat un oficial din cadrul politiei, citat de Reuters.

Sute de mii de refugiati, in principal sirieni, au traversat anul acesta marea din Turcia pe insulele din estul Greciei, la bordul unor ambarcatiuni supraaglomerate.

Cei mai multi sosesc pe insulele Lesbos si Kos, situate la doar cateva mile marine de coastele Turciei.

Comentarii
  • Sigur ca soarta migrantilor arabi este ingrijoratoare,dar europenii trebuie sa fie cu bagare de seama.Poate fi o bomba cu efect intarziat….de asta va recomand sa cititi un discurs,concis,pronuntat de fostul presedinte al Frantei, Degaulle,acum cca.50 de ani,pe aceiasi tema.Si o sa mai intelegeti ceva: ca tarile mari si puternice sunt mari si puternice pentru ca popoarele lor stiu sa-si puna in frunte,spre a-i conduce,oameni onesti,patrioti,curajosi(daca se cere,chiar temerari)si,care au „interesul national” in cugetul si in constiinta lor,nu doar pe buze.

Adauga un comentariu