National

Regele Mihai Intai a implinit 93 de ani!

Publicat: 26 oct. 2014
1

Majestatea Sa Regele Mihai Intai a implinit sambata 93 de ani. In onoarea Sa, si din pacate in absenta, la Ateneul Roman a fost organizat un concert caritabil, la care au participat peste 300 de invitati.
Fostul suveran si-a serbat ziua de nastere in Elvetia, alaturi de Regina Ana. Altesa Sa Regala, Principesa Mostenitoare Margareta, a citit, sambata seara, un mesaj pentru toti romanii.
Marele absent al evenimentului a fost chiar sarbatoritul care s-a afisat elegant si curios ca intotdeauna cand vine vorba despre automobile la Expozitia de masini de la Nyon, Elvetia. Chiar el a prezentat o piesa rara din colectia personala: masina militara care a apartinut generalului american George S. Patton.

Citeste si:Aniversare importanta la Universitatea Cuza Iasi. Se implinesc 110 ani de la…

Pentru ca plimbarile cu familia sunt revigorante pentru Majestatea Sa, povestesc apropiatii, Regele s-a aventurat impreuna cu Principesa Margareta si cu Principele Radu pe aleile din jurul domeniului de la Aubone, Elvetia. Nu este deloc „tacut”, spun reprezentanti Casei Regale. Dar regele a ales sa nu mai vorbesca in public, din 2011 incoace.
„Romania nu este a noastra, ci am luat-o cu imprumut de la copii nostri. Asa sa ne-ajute Dumnezeu!” Discursul rostit in Parlamentul Romaniei atunci cand a implinit 90 de ani, a fost unul istoric.
A cuprins toata intelepciunea unui om nobil care a trait aproape un veac de istorie.
Sursa: protv.ro

Adauga un comentariu