National

Regele retrocedarilor trimis in judecata. Unde au lovit procurorii

Publicat: 10 oct. 2015
1

Cu acuzatii grele din partea procurorilor DNA in ce priveste afacerile derulate cu terenuri si retrocedari, afaceristul Horia Simu mai primeste o lovitura serioasa. Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj au decis trimiterea in judecata a afaceristului Horia Simu.

Celebrul afacerist este acuzat, alaturi de Ghiorghe Avasilichioaei si Radu Cristian Ardelean, de gestiune frauduloasa in forma continuata, respectiv ca au devalizat producatorul de conductori de cupru SC Elcond Zalau.

Conform procurorilor, “in fapt s-a retinut ca, in cursul anului 2004, inculpatii Simu Horia, Avasilichioaei Ghiorghe si Ardelean Radu-Cristian au actionat concertat, in urma unei intelegeri prealabile si prin aceasta modalitate au transferat activele SC Elcond SA Zalau catre SC Cuprom SA Bucuresti si SC Nordexo Manufacturing SRL Bucuresti, unde inculpatii aveau interese, scopul fiind de a dobandi foloase materiale pentru aceste societati”.

De asemenea, procurorii anunta si ca “Horia Simu este acuzat ca, in calitatea de administrator unic al SC Nordexo Manufacturing SRL Bucuresti, nu a facut demersurile necesare pentru incasarea creantei de 6.463.898 lei, pe care SC Elcond SA Zalau o avea de incasat de la SC Phoenix SA Baia Mare, fapt pentru care aceasta s-a prescris si a fost trecuta in contabilitate la pierderi din creante”.

Peste 7.000 de persoane au avut de suferit de pe urma actiunilor intreprinse de cei trei afaceristi, societatea Cuprom intrand in faliment dupa ce a fost prejudiciata cu peste 24 de milioane de lei.

Comentarii
  • IN LOC SA MEARGA PE FIECARE DOSAR SI SA CONFISTE SUMELE INCASATE ILEGAL PE EVALUARI MAI MARI SAU PE TERENURI MUTATE UNDE A AVUT INTERES MAFIA AU DAT LEGE, IMPOZITAREA CU 85% A CELOR CE VOR SA CUMPERE CORECT SAU A CELOR CARE NU S-AU INSCRIS LA DESPAGUBIRI ASTEPTAND DEMERSURILE LEGALE. LEGEA 165 DIN 2013 LEGALIZEAZA FURTUL FACUT SI PEDEPSESTE PE CEI CE AR URMA SA FIE CORECTI INCERCAN SA RECUPEREZE DE LA ACESTIA. DACA STII CA S-A FURAT ATUNCI STII SI HOTUL CA DOAR S-A FURAT CU ACTE NU DIN BUZUNAR IN TRANVAI.

Adauga un comentariu