News Flash:

Regia de Apa se va numi Apa Vital SA

31 Ianuarie 2008
4231 Vizualizari | 2 Comentarii
Regia Autonoma Judeteana Apa Canal
• Regia Autonoma Judeteana de Apa si Canal (RAJAC) Iasi va fi transformata in societate comerciala pe actiuni • Viitoarea denumire a firmei iesene va fi SC Apa Vital SA • In maximum o luna va fi infiintata noua societate comerciala, actionarii urmand a fi Consiliul Judetean Iasi, care este si unicul actionar in momentul de fata, precum si consiliile locale din judet

In cadrul unei sedinte care a avut loc ieri la sediul Consiliului Judetean si la care au participat primarii tuturor comunelor din judetul Iasi, s-a decis transformarea Regiei Autonome Judetene de Apa- Canal (RAJAC) Iasi in societate comerciala pe actiuni. Pana pe 11 februarie, primarii din toate comunele judetului Iasi care beneficiaza de serviciile Regiei trebuie sa confirme sau sa infirme participarea la capitalul social al noii societati comerciale si valoarea maxima pe care fiecare doreste sa o subscrie cu titlu de participare la capitalul social. Consiliile locale care doresc sa fie inscrise cu titlul de actionari pot cumpara minimum o actiune la pretul de o suta lei sau maximum 50 mii de astfel de actiuni la un pret care ajunge la suma de 5 milioane lei. Consiliul Judetean Iasi detine in prezent, ca unic actionar al RAJAC, un capital social de peste o suta milioane lei. Viitoarea denumire a firmei iesene va fi Apa Vital SA.

"Extinderea retelei de apa-canal din judet se va face dupa ce ne vom consulta cu specialisti externi ce vor face planul acestui proiect. Numele noii societati va fi Apa Vital SA. Pana pe 11 februarie, consiliile locale trebuie sa adopte o hotarare prin care sa confirme sau sa infirme daca participa la capitalul social al noii societati si sa precizeze valoarea contributiei. Pachetul majoritar de 51 la suta va fi detinut cel mai probabil de Consiliul Judetean Iasi si va avea o valoare de circa 50 milioane lei", a declarat Ioan Toma, directorul RAJAC. Capitalul social al noii unitati care va fi infiintata este subscris de unitatile administrativ - teritoriale, membre ale Asociatiei Regionale a Serviciilor de Apa - Canal (ARSACIS) Iasi. Unii primari au avansat ipoteza ca RAJAC, ca unic operator regional, sa faca tronsoane de transport al apei, iar centrele vizate sa se poata conecta intre ele pentru a nu se racorda de la distante mari. In felul acesta s-ar simplifica si distribuirea apei.

Salubris SA se extinde


In cadrul aceleiasi sedinte de ieri s-a decis ca firma care se ocupa cu colectarea deseurilor din municipiul Iasi, SC Salubris SA, sa se ocupe si de colectarea deseurilor de pe raza intregului judet. Comunele vor incheia contracte de colectare a deseurilor cu firma de salubrizare care la randul sau poate incheia contracte si in alte judete pentru transportul deseurilor si depozitarea acestora. Astfel, masinile societatii vor merge din localitate in localitate pentru a ridica deseurile, deoarece conform noii legislatii europene, comunele nu mai pot avea platforme amenajate pentru depozitarea resturilor menajere. "Managementul deseurilor este un proiect initiat de aproape trei ani si cuprinde deschiderea unor depozite de colectare pe raza unor comune din judet, precum si o colectare selectiva din municipiul Iasi. In acest scop, va fi o singura groapa selectiva la nivelul judetului Iasi", a declarat Ioan Apostol, directorul de la Salubris SA.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Flaiser  | #28977
Acum aflam pentru ce s-a facut acel sediu al regiei care a costat o groaza de bani. Aflam de ce nimeni nu se lega de Toma care era pus special sa faca aceste lucruri. Usor usor mare parte din aceste actiuni, vor trece in mina celor care au pregatit terenul (Flaiser, Nichita,Toma etc ) Au cheltuit multi bani pentru a nu investi in aceste constructii dupa preluare fiindca nu dadea bine sa mareasca preturile si sa faca sedii luxoase.Acum vor cere linistiti mariri de preturi spunind ca sunt necesare pentru modernizarea retelelorde distributie. Deci, daca vreti apa dati cit va cerem noi, fiindca oricum nu aveti alta alternativa
Anonim  | #28978
Pe noi ne derajeaza mai mult calitatea apei,decit numele regiei.Consumator.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014720 (s)