Actualitate

Regina Elisabeta a avut o interventie rara pe subiectul Brexit! Ce a declarat suveranul Marii Britanii

Publicat: 25 ian. 2019

Regina Elisabeta a II-a are una dintre rarele sale interventii in viata politica din Marea Britanie. Intr-un discurs sustinut la Women’s Institute din Norfolk, regina a cerut sa se gaseasca solutii, iar tara sa iasa din aceasta criza profunda. Marea Britanie se afla in cea mai adanca criza politica a sa din ultima jumatate de secol, intrucat politicienii nu reusesc sa ajunga la un consens cu privire la Brexit, mai precis sa gaseasca o rezolvare a modului in care sa iasa – sau daca sa iasa – din Uniunea Europeana, careia i s-a alaturat in 1973, informeaza Mediafax.

Ce a facut Regina la cateva zile dupa accidentul de masina al sotului sau, Printul Philip

Intr-un discurs sustinut la Women’s Institute din Norfolk, regina Elizabeth, in varsta de 92 de ani, nu a mentionat explicit subiectul Brexit – programat pentru 29 martie -, insa a vorbit despre faptul ca fiecare generatie se confrunta cu "provocari si oportunitati noi".

"In timp ce cautam noi raspunsuri in epoca moderna, eu, una, prefer retete testate si incercate, de exemplu, sa vorbesti de bine de celalalt si sa respecti puncte de vedere diferite; sa colaborezi pentru a gasi un teren comun, sa nu pierzi niciodata din vedere situatia in ansamblu", a mai spus regina. Comentariile sale au fost interpretate drept un semnal codificat adresat clasei politice. Publicatia The Times a titrat "Puneti capat Brexit-ului, le-a spus regina politicienilor", iar cei de la BBC au spus ca, fara indoiala, aceasta transmite un mesaj. Ca sef al statului, regina trebuie sa ramana neutra in public privind politica si nu poate vota. Dar, de exemplu, inainte de referendumul din 2014 privind independenta Scotiei, aceasta a facut o aluzie delicata, cerand scotienilor sa se gandeasca bine la viitorul lor.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit