International

Regina Elisabeta a Marii Britanii a facut apel la intelegere si unitate, dupa referendumul privind independenta Scotiei

Publicat: 19 sept. 2014

Regina Elisabeta a Marii Britanii a declarat vineri ca este sigura ca scotienii vor putea convietui intr-un spirit de respect reciproc, dupa ce referendumul organizat joi cu privire la independenta Scotiei a decis ramanerea acesteia in interiorul Regatului Unit, transmit Reuters si AFP.

”Multi din Scotia si din alte parti nutresc astazi sentimente si emotii contrastante – in randul prietenilor, familiei si vecinilor. Aceasta este, desigur, natura traditiei democratice solide de care ne bucuram in aceasta tara.

Citeste si Liderul miscarii secesioniste din Scotia si-a anuntat DEMISIA

Dar nu am nicio indoiala ca aceste emotii vor fi temperate de o intelegere a sentimentelor celorlalti. Acum, trebuie sa ne amintim ca, in pofida unei multitudini de opinii care au fost exprimate, avem in comun dragostea durabila pentru Scotia, care este unul dintre lucrurile ce ne ajuta sa fim toti uniti.

Citeste si Traian Basescu a adresat scotienilor un mesaj

Cunoscand oamenii din Scotia, nu am niciun dubiu ca scotienii, ca si altii din Regatul Unit, sunt capabili sa isi exprime opiniile la care tin, inainte de a se alatura intr-un spirit de respect si sprijin reciproc, pentru a munci constructiv pentru viitorul Scotiei si al tuturor partilor acestei tari”, a adaugat Regina Elisabeta.

Citeste si DATE OFICIALE. Scotia a RESPINS independenta – GALERIE FOTO

Scotienii au votat in proportie de 55,3% impotriva independentei Scotiei fata de Regatul Unit, releva cifrele oficiale dupa numararea voturilor din toate cele 32 de circumscriptii. Rata de participare la vot a fost una record – 84,6%.loading...

Comentarii
  • Regii, de regula, sunt salvatorii unitatii statelor lor. Coroana, simbol al unitatii, a salvat si Regatul Belgiei de la separatismul etnicist. Regina Elisabeta merita reverenta tuturor europenilor, nu doar a britanicilor.

Adauga un comentariu