Local

Regionala CFR Calatori are un nou director

Publicat: 04 feb. 2014

Cel mai important post din cadrul CFR Calatori Iasi a fost preluat de catre Iordan Vintila. Acesta a fost numit de conducerea CFR pentru a ocupa acest post. Iordan Vintila a mai ocupat aceasta functie in anii precedenti, fiind familiarizat cu aceasta pozitie inca din anul 2012. Liberalul l-a inlocuit pe Constantin Axinia, care a ocupat postul de director in luna decembrie a anului trecut, in urma unei decizii judecatoresti. Fostul subsecretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor va lucra in urmatoarea perioada in corpul de control al Regionalei CFR. Noul director al institutiei, Iordan Vintila, sustine ca decizia de a fi numit din nou director al CFR Calatori apartine conducerii institutiei. „A fost o numire facuta pe baza unei decizii venite de la Bucuresti. Totul a depins de ceea ce s-a discutat la nivelul conducerii din Bucuresti. Sunt in postul director de luni, de pe data de 3”, a declarat Iordan Vintila.loading...

Comentarii
 • „Ameninţări şi aranjamente „Smart” la CFR Călători .
  Managerul privat al CFR Călători, Valentin Dorobanţu, botezat de ceferişti „Smart”, pentru şmecheriile pe care le regizează în zona transportului feroviar de călători, îşi continuă nestingherit „opera” de a trage pe linie moartă compania de stat. Deşi nu mai ninge de aproape o săptămâna, sunt suspendate sute de trenuri ale CFR Călători, în timp ce pe majoritatea rutelor deservite de operatorii privaţi se circulă fără probleme.
  Dar, Valentin Dorobanţu este acum preocupat să pună pumnul în gură celor care nu îi îndeplinesc orbeşte dispoziţiile sale aberante. De câteva luni bune, el a trecut la ameninţări şi acţiuni de intimidare a ceferiştilor incomozi.

  • Toate aceste inginerii au fost sesizate încă de la numire în funcţie a actualului ministru al transporturilor, Ramona Mănescu, dar până acum demnitarul liberal nu a catadicsit să se atingă de Valentin Dorobanţu. S-ar putea ca reacţia Ramonei Mănescu să fie cam tardivă, dacă ţinem cont de faptul că cei care urmează să fie evacuaţi abuziv din locuinţele de serviciu şi cei care au hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii, dar nepuse în aplicare de Valentin Dorobanţu să protesteze într-un mod mai inedit chiar în faţă Guvernului.

   • “Valentin Dorobanţu a fost impus director general al CFR Călători de către fostul ministru al Transporturilor , Relu Fenechiu, care, ulterior, l-a pus manager privat la această companie.
    Ca director general la CFR Călători, Valentin Dorobanţu avea un salariu lunar de circa 6.000 de lei, iar acum, ca manager privat, încasează în jur 10.000 de euro.
    Totodată, Valentin Dorobanțu a desfiinţat in decembrie 2013 peste 200 de rute rentabile deservite de CFR Călători, pentru ca ulterior aceste trasee, in mare parte, să fie cedate către operatorii privaţi”
    La toate acestea mai adugati, sute de milioane de euro bagati in achizitii prin negociere cu si fara publicare, adica fara licitatii publice , plus suplimentari substantiale in euro, ale acestora, dupa bunul sau plac, in conditiile in care societatea nu are bani iar salariatii , aproximativ 14 000, au fost obligati la 8 zile de contract suspendat in cursul anului 2013″

Adauga un comentariu