News Flash:

Reglementari pentru aparatele fiscale de marcat

21 Iulie 2004
836 Vizualizari | 0 Comentarii
•Nefolosirea corecta a aparatelor de marcat poate atrage amenzi de pana la 400 de milioane lei

Agentii economici din judetul Iasi vor fi dur sanctionati in cazul in care nu respecta in totalitate cadrul legal in ceea ce priveste obligatia folosirii aparatelor de marcat fiscale. Unele dintre amenzi pot ajunge la 400 de milioane lei. Totodata, pentru diferite nereguli descoperite de catre verificatorii Directiilor de Finante, activitatea societatii comerciale respective poate fi suspendata pe o perioada de trei luni sau pana la intrarea in legalitate. O mare parte din agentii economici nu acorda bonuri fiscale, ci pur si simplu le arunca. Noile reglementari referitoare la aparatele de marcat fiscale au in vedere pastrarea acestor bonuri in cele mai bune conditii, precum si arhivarea lor pe o perioada de 10 ani. Cea mai mare parte a agentilor economici sunt obligati prin lege sa detina asemenea aparate, cu ajutorul carora vor fi emise, pe langa bonurile obisnuite de casa, un raport fiscal lunar cu evidentele prezente in memoria aparatelor fiscale. Sanctiunile pe care risca sa le primeasca un agent economic pentru nerespectarea normelor privind folosirea aparatelor de marcat fiscale sunt situate intre 20 si 400 de milioane lei. Astfel, folosirea altor consumabile decat cele date de catre distribuitorii autorizati, precum si nerespectarea obligatiei de a pastra si arhiva rola jurnal care contine raportul fiscal zilnic vor fi sanctionate cu o amenda cuprinsa intre 80 si 400 de milioane lei. Neindeplinirea obligatiei de a afisa anunturi referitoare la pastrarea bonului fiscal pana la iesirea din unitate sau neanuntarea unitatii de service autorizate in momentul in care aparatul fiscal s-a defectat vor fi sanctionate cu amenzi cuprinse intre 4 milioane si opt milioane lei.

Categorii privilegiate

Agentii economici care fac exceptie si a caror activitate nu necesita folosirea aparatelor fiscale de marcat sunt legate de comertul stradal, comertul ocazional cu produse agricole in piete, oboare sau targuri, vanzatorii de produse de panificatie. Totodata, agentii economici care efectueaza lucrari de prestari servicii sunt exceptati de la obligatia folosirii aparatelor de marcat, deoarece in asemenea activitati este obligatorie folosirea facturilor fiscale. De asemenea, casele de amanet sunt obligate sa foloseasca aparatele de marcat doar pentru inregistrarea veniturilor provenite din valorificarea bunurilor amanetate ramase in posesia casei de amanet.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013189 (s)