Eveniment-Social

REGRETE ETERNE! Scriitorul si dramaturgul Bogdan Ulmu a plecat la cele vesnice – FOTO

Publicat: 24 mai 2016

@ Discretie totala la inmormantarea lui Bogdan Ulmu, la ceremonia de care s-au ocupat cei doi fii ai scriitorului @ Zeci de persoane au fost prezente, ieri, la Biserica Toma Cozma, unde a avut loc slujba religioasa, dar si la inmormantarea care a avut loc la Cimitirul Eternitatea

Zeci de prieteni, colegi si cunoscuti au tinut sa-i aduca un ultim omagiu celui care a fost Bogdan Ulmu si sa participe, ieri, atat la Biserica Toma Cozma, unde a avut loc slujba religioasa, dar si la inmormantarea care a avut loc la Cimitirul Eternitatea. Dramatic este ca, in urma cu 15 ani, sotia sa a murit tot in urma unui cancer. De cele crestinesti s-au ocupat cei doi fii ai scriitorului. Nascut în 1951, pe 29 aprilie la Bucuresti, Ulmu si-a inceput studiile la fostul Liceu nr. 32 din Bucuresti, pe care l-a absolvit în 1970. Studiile universitare le-a facut la fostul Institut de Arta Teatrala si Cinematografica (IATC) Ion Luca Caragiale din capitala. Si-a luat doctoratul la IATC, pe care l-a sustinut in martie 1998 cu teza „Caragiale, ludi cul”.

A fost membru titular al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR) din 1990 si al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) din 1995. „Din 2007 a fost ales în staff-ul WAP (Uniunea Internationala a Papusarilor), cu sediul la Praga – Cehia. A fost si membru al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru si al Uniunii Ziaristilor din Romania. Din 2005 preda (ca profesor asociat – n.r.) la Universitatea de Arte George Enescu si la Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Din toamna universitara 2006, devine profesor titular la Universitatea de Arte din Iasi, activand la mai multe discipline. În iulie 2007 i se confera calitatea de conducator de doctorat. Are peste 3.900 de lucrari publicate (circa 1.400, de specialitate! – n.r.). A mai publicat, de asemenea, 21 de carti (9 de specialitate – n.r.). E prezent si-n multe antologii. S-au scris despre el peste 500 de articole. Pana în 1999, a functionat în diverse teatre din tara si Republica Moldova, ca regizor angajat. A semnat regia la peste 140 de spectacole profesioniste. A iscalit peste 60 de scenografii. Are peste 40 de scenarii jucate, ori difuzate. A efectuat turnee în Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Germania, Austria si are lucrari traduse în Germania, Norvegia sau Rusia”, se arata in biografia sa. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Click aici pentru a vedea imagini foto, video.loading...

Adauga un comentariu