Titlurile zilei

Regulament nou pentru taxiuri, la Aeroportul Iași. Măsuri dure pentru șoferi

Publicat: 17 ian. 2022
Taximetre parcate la Aeroportul Internațional Iași
Un nou regulament pentru taxiuri, la Aeroportul Iași, va intra în vigoare din luna februarie 2021, conform unei decizii luate de conducerea regiei și avizată în Consiliul de Administrație

Un nou regulament pentru taxiuri va fi impus la Aeroportul Iași. Toți șoferii de taxi care vor staționa la aerogara ieșeană vor fi nevoiți să respecte mai multe reguli. Cei care refuză cursele pe distanțe scurte ar putea să-și piardă acreditarea emisă de regia aeroportuară. Regulamentul va intra în vigoare din februarie 2022

Lovitură pentru șoferii mașinilor în regim taxi care staționează la Aeroportul Internațional Iași! Conducerea regiei aeroportuare a aprobat un nou regulament destinat celor care practică taximetria în zona respectivă.

Decizia a fost luată după ce mai mulți pasageri s-au plâns de faptul că unii șoferi de taxi refuză cursele pe distanțe ceva mai scurte și le preferă doar pe cele care ajung, în special, în zona metropolitană. Hotărârea privind impunerea noului regulament a fost inițiată în toamna anului trecut.

Ce prevede regulamentul pentru taxiurile de la Aeroportul Iași

Regulamentul pentru taxiurile de la Aeroportul Iași a fost luat în calcul și după consultări cu cei de la Camera Taximetriștilor. Pentru ca o mașină să staționeze la aerogară, va trebui achitată o taxă de 250 de lei pe lună. În plus, vor trebui respectate alte condiții.

„Pentru a putea participa la procedura de licitație în condiții egale și nediscriminatorii, prezentul regulament stabilește unele condiții care trebuie îndeplinite cumulativ, de către toate taxiurile agreate, respectiv de către conducătorii acestora. Trebuie să dețină autorizația taxi, în original, emisă de autoritatea competentă, să desfășoare activitatea în una dintre formele legale prezentate de lege. Trebuie să fie echipate cu dotările-standard și casetă cu lampă taxi”, se arată în noul regulament ce va fi aplicat taxiurilor de la Aeroportul Iași.

Reguli pentru taximetriștii ce „vânează” clienții de la aeroport

Pentru a putea obține licența, șoferii de taxi trebuie să respecte și alte reguli. Printre acestea, conducătorii auto nu trebuie să aibă reclamații de la pasageri sau angajați ai aeroportului legate de refuzul unor curse pe distanțe scurte.

„Mașina trebuie să dețină o instalație de aer condiționat, climatizare, încălzire, să aibă un portbagaj cu o capacitate minimă liberă de 500 de litri, iar autoturismele să nu fie mai vechi de 10 ani. Mașina trebuie să fie în stare tehnică bună, fără pierderi de ulei sau carburanți și echipată cu anvelope corespunzătoare anotimpului. Șoferul trebuie să prezinte o ținută corespunzătoare, de preferat sacou și cravată, un comportament civilizat față de pasageri, cât și față de pasageri, colegi și angajați ai aeroportului”, se mai arată în regulament.

Nu este pentru prima oară când a fost impusă o astfel de regulă, mai ales că unii șoferi de taxi au refuzat frecvent cursele pe distanțe scurte.

Câte mașini taxi vor fi acreditate la Aeroportul Iași

Noul regulament pentru taxiuri, la Aeroportul Iași, ar urma să intre în vigoare de luna viitoare. Vor fi acreditate 100 de autoturisme în regim taxi într-o primă etapă. Pe o mașină pot fi acreditați și 2 șoferi. Cei care nu respectă regulile își vor pierde acreditarea emisă de aeroport și nu vor mai putea staționa la aerogară.

„Regulamentul a fost aprobat în Consiliul de Administrație și prevede condiții clare legate de starea mașinilor, ținuta și modul de comportament al șoferilor. Va intra în aplicare de la 1 februarie 2022. Până atunci, vom face procedura de acreditare a taxiurilor și taximetriștilor. Vom acorda permise de acces atât pentru mașină, cât și pentru fiecare șofer”, a menționat Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași.

Conform noului regulament pentru taxiuri de la Aeroportul Iași, șoferii care nu sunt acreditați de aerogară pot aduce clienții, însă nu pot staționa mai mult de câteva minute în fața terminalelor.
Comentarii
 • Toti o sa respecte regulile astea, altfel faceti zi de zi reclamatie. Amenda e de 500 lei pe loc plus interdictie acces. Exista echipaj de politie nonstop la aeroport.

 • La câte taxe avem de achitat să mai dăm încă 3000 lei an nu sunteți normali de parca de la aeroport sar face curse de la 100 de lei în sus. Mersul pe jos face piciorul frumos.

 • Pt.Taxi
  Ai încredere că veți respecta toate regulile,fără figurile și golăniile voastre de birjari,fără manele și duhnind a fum de țigară, veți fi „regulați” până veți fi regulamentari,voi și cazanele voastre!!!
  Birjarilor,luați ex.de la colegii particulari,stil și eleganță!!!

 • Mai Taxi, , dar voi la o cursa vreti sa va scoati taxa pe o luna.Smecheri mai sunteti. Cui nu-i convine e liber.Sunt sigur ca vor fi destui care vor respecta regulile.

 • de ce nu se introduc 2 autobuze spre si de la aeroport? gratuite pentru cei cu bilete de avion? unul sa duca spre independentei-gara si unul spre tatarasi-baza 3. cumva corelate cu cursele aeriene. ar ajuta, si va scadea putin dependenta de taxiuri 🙂

 • Hai Sictir mai Romeo Vatra!!!
  In pza matii de combinator!!! Sa te ia DNA ul spagarule!
  Un avion aduce peste 100 de pasageri. Din taxiurile acreditate vor 25 in fataaeroportului. Ce fac pasagerii la 1 noapte???

 • Hai Sictir mai Romeo Vatra!!!
  In pza matii de combinator!!! Sa te ia DNA ul spagarule!
  Un avion aduce peste 100 de pasageri. Din taxiurile acreditate vor 25 in fata aeroportului.
  Ce fac pasagerii la 1 noapte???

 • O tâmpenie ! probabil au ei o firma agreeata !niște aberații ,care da atâția bani pe luna pt.ce ?câteva curse pe zi ?iar chestia cu refuzul curselor ,nu tine ,că dacă faci comanda și aștepți 7-8min.nu vei fi refuzat pt că șoferul riscă să fie suspendat .așa că toată chestia asta este o vrăjeală !au mai incercat odată și au rămas fără mașini la aeroport !!

 • In primul rand ar trebui sa facem curat in ograda noastra avem colega noastra care stie sa urle mai ceva ca un birjar avem colega care e mai imorala ca toti taximetristi avem colega care e turnatoare oriunde avem TAXIMETRISTA noastra .Un regulament pt cei needucati ,,,,,,,VORBITI FRUMOS,,,,,NU FITI CODOSI,,,,,NU FITI PLIN DE VENIN,,,,,RECUNOASTETI CAND GRESITI,,,,,,AJUTATI OAMENI FARA SA LE SCOATETI OCHII,,,,,,NU MAI BAGATI ZAZANIE INTRE COLEGI,,,,,,RESPECTATI CODUL BUNELOR MANIERE,,,,NU VORBITI DOAR VOI SA ARATATI CAT SUNTETI DE,,,,,,FITI ,,COLEGA,,,,,,,,FITI OM,,, LASATI RASUL SA FIE IN COMPARTIMENT UN FACTOR PRINCIPAL,,,,,NU INVETATI TREBURI SI ALTELE PT. ACOPERIREA FCT .STIE TOATA LUMEA CA ACOPERIRE NU E,,,,MACAR ATAT

 • Ba voi nu intelegeti ca fiinta asta e bolnava ca e paradita la creier ca sufera de lipsa de importanta ca nu suporta oameni fericiti ca efectiv a avut sau mai are traume ca se da mai decat e ca sa o bagam in seama ca a face rau e ceea mai mare realizare a ei , ca asta nu se poate schimba decat daca se mai naste odata sau se spala creierul RAUTATEA EI SI MODUL CUM SE BUCURA CAND FACE CEVA RAU E VIATA EI. E VAI DE EA.E LIMITATA TARE .PA SI LA GUNOI CU GUNOAIELE DIN SERVICIU SEC.

 • Am lucrat cu ea la teava la carburant are tupeu si daca o respecti te calca in picioare.E unsa cu toate are numai aditivi pe ea asa ca sa aveti parte de ea.Nici moarta nu vreau s-o mai vad.Va cred ca nu o suportati .

 • Am ajuns intr o noapte pe aeroportul din Iasi. Am intenționat sa iau un taxi pana în zona Alexandru cel bun. Un mâârlan de taximetrist de o skoda, un bădăran, un giugiumete proost mi a spus sa ma duc în altă parte că el e ocupat. Nu mi a lasat decât impresia că e un mare proost !

 • Eu o sa ma supun la cerinte. Fac aeroportul de 5 ani. Duc omul unde vrea, la Tomesti sau in Dancu sau la 2 Baieti, asta este. Cursa mare, mica, aduce banul. Nu am voie sa dau numarul masinii dar cine ma gaseste eu il duc nu fac nazuri. Sunt colegi care la cursa sub 150 nu misca masina. Eu fac curse si cu 25 lei. Sper sa scapam de colegi hrapareti si sa fim multumiti cu totii. Cand clientul mi se urca in masina nervos ca a fost refuzat de un coleg, stiu unde sa anunt. Dintre cei vizati, multi au lipsit de la urmatoarele curse. Cu lunile au lipsit, adica. Apoi i-am dat pe brazda.

 • asa DA!
  Obligatoriu taxi nou electric sau HYBRID !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  PUSCARIE pentru cei care refuza curse mici
  10 ani la racorica

 • Cum ar fi sa avem doar taxiuri hybride de la aeroport? am scapa de jumate din imputitii care fac figuri. Apropo, este autobuz de la Aeroport la Gara. Costa 2,5 lei si se achita si cu cardul.

Adauga un comentariu