Actualitate

Regulamentul cimitirelor baga tiganii in boale! Cavourile cu turnulete tiganesti, interzise

Publicat: 17 sept. 2015
1

@ Firma care administreaza cimitirele din municipiu ar urma sa le gestioneze dupa un nou regulament @ Acesta spune cand si cum se pot rezilia contractele de concesiune, aducand si noi reglementari @ Lucrarile de anvergura vor trebui aprobate la primarie, un cavou cu turnulete marca „Stanescu” fiind evitat la mustata in Cimitirul Eternitatea @ Informatizarea bazei de date a cimitirelor va fi finalizata saptamana viitoare, cand cei de la Gecad vor ajunge la Iasi pentru a stabili ultimele retusuri

Pe masa consilierilor locali va ajunge un nou regulament de administrare a cimitirelor. Acolo se specifica tot ce tine de autorizari, avize de lucrari, termene in care se pot rezilia concesiunile. Printre noutatile aduse de regulament sunt dreptul de preemtiune al titularului concesiunii sau în cazul decesului titularului, al mostenitorilor legali sau testamentari, la reconcesionarea locului de înhumare in situatia în care perioada de concesionare a încetat.

„S-a mai specificat ca neplata tarifului de întretinere pentru cimitir pe o perioada mai mare de 3 ani atrage pierderea dreptului de concesiune asupra locului de înhumare, un alt detaliu fiind faptul ca înhumarea în locul concesionat se dispune, pâna la dezbaterea succesiunii defunctului sot, de catre sotul supravietuitor în calitate de cotitular. Va fi posibilitatea ca, dupa 7 ani, decedatii neidentificati si nerevendicati de apartinatori, sa poata fi deshumati de catre administratorul cimitirelor publice si osemintele lor sa fie depuse în locuri special amenajate, locul urmand a fi reatribuit.

Harta electronica a cimitirelor e aproape gata

Administratorii cimitirelor au stabilit ce tipuri de lucrari funerare pot fi executate de catre concesionari si avizele necesare pentru începerea executarii lucrarilor. „Vor fi obligatii ferme pentru constructorii de lucrari funerare. Am propus ca pentru orice lucrari de dimensiuni considerabile sa fie necesar un aviz de la Directia de Urbanism”, a  precizat Laurentiu Ivan, directorul SC SPI SA.

Vodafone, baza electronica

Baza de date legata de Cimitirul Eternitatea va include de la codul locului si amplasamentul, pana la informatii legate de cine a fost ingropat acolo. Aceasta baza de date va avea o interfata pe site-ul SPI. Fiecare beneficiar va avea codul lui pentru a se interesa de datorii sau alte chestiuni de interes. „La Eternitatea nu exista un centralizator. Il facem de la zero. Avem in vedere toate cele cinci cimitire. Vom scoate la licitatie aceasta achizitie. Vrem, mai intai, sa vedem daca va functiona modelul de sistem de la Cimitirul Bellu. Avem o colaborare cu cei de Gecad – o firma din grupul Vodafone, pe un contract de circa 15.000 de euro. Suntem la ultima etapa. Avem o serie de nemultumiri si completari pe care vrem sa le aducem la varianta de lucru de acum”, a declarat Laurentiu Ivan, directorul SPI.

Adauga un comentariu