Actualitate

Reguli de aur ale femeilor care nu îmbătrânesc niciodată

Publicat: 18 oct. 2019

Reguli de aur ale femeilor. Unele femei, deși au vârstă înaintată, parcă nu îmbătrânesc. Acestea urmează cu sfinţenie anumite reguli.

Majoritatea invidioaselor vor zice că totul se datorează factorului genetic sau „norocului”. De fapt, la baza acestei „nedreptăți” stau câteva reguli de aur, pe care, dacă orice femeie le-ar respecta, ar arăta la fel de bine.

Așadar, vă propunem șase reguli de aur pe care să le urmați și să nu simțiți îmbătrânirea, dar să vă bucurați de frumusețea fiecărei vârste.

Regula #1: Fiți atente la digestie!

Sistemul digestiv are în mod normal un bioritm. Constipațiile sunt un indiciu că tractul intestinal nu funcționează cum trebuie.

Unii sunt de părere că intestinul subțire al omului este asemenea rădăcinilor unui pom. Dacă rădăcinile sunt puternice, atunci și arborele va trăi foarte mulți ani. Iată de ce trebuie să avem grijă că „rădăcinile” corpului nostru să fie mereu vii.

Iar pentru acesta, trebuie să ne alimentăm corect, cu multe fructe, legume și apă.

Apropo, apa este bună nu doar pentru digestie dar și pentru piele. Insuficiența apei în organism se va resimți printr-o piele uscată și lipsită de vitalitate. Așa deci, cei doi litri de apă pe zi sunt obligatorii pentru un corp și un ten sănătos.

Reguli de aur ale femeilor. #2: Odihnă suficientă!

Somnul insuficient este dușmanul nr. 1 pentru piele și păr. Este foarte important să dormim cel puțin opt ore pe noapte și să ne trezim odihnite.

Unii cred că somnul este doar o pierdere de timp. Insa, s-a demonstrat că somnul mai șterge emoțiile, informațiile inutile din creier și redă vitalitate corpului.

Regula #3: Aerul curat este atât de necesar!

Plimbările la aer curat sunt miraculoase pentru sănătatea și frumusețea corpului. Dacă lucrați toată ziua în oficiu, ar fi bine să mergeți pe jos acasă, cel puțin câteva stații.

În zilele de odihnă plimbările lungi la aer curat sunt cele mai recomandate.

Un punct aparte pentru frumusețe îl reprezintă și ședințele în saună. Prin transpirația excesivă corpul se debarasează de numeroase toxine, mai ales dacă sauna este realizată din lemn ecologic.

Regula #4: Vitaminele

Reguli de aur ale femeilor. Cred că nu e cazul să enumerăm unde găsim cele mai multe vitamine, chiar și copiii știu. Cu siguranță, nu în țigări, alcool sau prăjituri.

Dacă pe timpul verii vitaminele sunt peste tot, iarna e mai dificil de găsit. Trebuie să cunoașteți însă faptul că fructele și legumele din sere nu aduc niciun aport de vitamine, iarna puteți opta pentru fructele uscate.

Există și o serie de produse pe care nutriționiștii le recomandă ca pe cele mai vitaminoase, acestea ar fi: fasolea, coacăza neagră, brocoli, ovăzul, portocalele, dovleacul, soia, somonul, spanacul, roșiile, carnea de curcan, arahidele și iaurtul clasic.

Reguli de aur ale femeilor. #5: Dispoziția lăuntrică și starea emoțională!

Emoțiile negative ne otrăvesc și ne îmbătrânesc mai repede. Iată de ce trebuie să zâmbim cât mai mult, să invidiem cât mai puțin și să avem cel puțin o activitate pe zi care ne aduce plăcere.

Starea noastră lăuntrică afectează foarte mult felul în care organismul funcționează. Trebuie să avem o dorință de viață și o dispoziție de bine pentru a fi mereu tinere și frumoase.

Regula #6: Vârsta femeii este trădată de pielea gâtului și a mâinilor

Nu știm de ce se întâmplă așa că pielea mâinilor rămâne adesea ignorată, deși ea are de suferit cel mai mult.

Aceasta este expusă la numeroși factori ce o îmbătrânesc mai repede decât tenul feței. De exemplu, în timp ce pe față, înainte de a ieși din casă aplicăm o cremă, un fond de ten, care o protejează de factorii nocivi, mâinile rămân neprotejate, mai ales atunci când este frig.

Mănușile trebuie să devină un accesoriu obligatoriu imediat ce gradele din termometru coboară mai jos de +4. Să nu uităm să purtăm mănuși speciale și în timp ce spălăm veselă, facem curățenie și ori de câte ori folosim produsele chimice.loading...

Adauga un comentariu