International

Reguli noi în Grecia! Cât vor plăti cei care nu poartă masca în magazine

Publicat: 20 iul. 2020
Reguli noi în Grecia! Cât vor plăti cei care nu poartă masca în magazine
Reguli noi în Grecia! Cât vor plăti cei care nu poartă masca în magazine

Reguli noi în Grecia! Cât vor plăti cei care nu poartă masca în magazine. Statul elen a formulat o serie de reguli menite să vină în ajutorul limitării răspândirii noului coronavirus. Astfel că, de sâmbătă, a intrat în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție atât în magazinele mici, cât și în supermarketuri. Vor fi date amenzi aspre pentru cei care nu respectă această regulă!

Cât vor plăti cei care nu poartă masca în magazine. Reguli noi în Grecia!

Prețul amenzii pentru nepurtarea măștii de protecție în magazine este de 150 de euro. Cu toate că Grecia nu are un număr mare de persoane infectate cu noul coronavirus și este statul care are cele mai mici rate de infectare din Europa, a ales să instituie această regulă pentru siguranța cetățenilor.

În prezent, statul elen a raportat doar 28 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Iar 16 dintre cei infectați sunt turiști testați după ce au ajuns în Grecia.

Câți români sunt infectați cu COVID-19 în Grecia

Este vorba de 4 români care se află în vacanță în Thassos și Lefkada. De asemenea, mai există români infectați și în Santorini ( o femeie asimptomatică) și Creta ( un copil de 8 ani, care se află cu familia, dar și un prieten al familiei respective).

Acum câteva zile, alte opt persoane de origine română sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus în Corfu, Salonic, Atena, Creta și Evia.

Test negativ – test pozitiv. Turistă româncă infectată cu noul coronavirus în Grecia

În ceea ce privește pacienta în vârstă de 60 de ani, aceasta a călătorit în Grecia pentru a-și vizita fiica, ce are un loc de muncă acolo. Femeia a trecut granița la Promachonas și în acel moment a făcut un test, care ieșise negativ.
După ce a petrecut câteva zile în Grecia, femeia în vârstă de 60 de ani a sesizat primele simptome. A mers la spitalul local, unde a repetat testul, iar de data aceasta, rezultatul a fost pozitiv. Deoarece starea acesteia s-a agravat, a fost transferată la un spital din Atena.

Al doilea caz a fost raportat de către presa elenă miercuri. De data aceasta, este vorba de un turist din Corfu, vestul Greciei. Bărbatul de origine română a fost pus în carantină, împreună cu soția sa, care la momentul actual nu se știe dacă a fost infectată cu noul coronavirus.

Turiștii trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19

Conform MAE, turiștii care se îndreptă spre Grecia și aleg să folosească punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19 de la miezul nopții potrivit cu informațiile de ultimă oră publicate de autoritățile elene pe site-ul https://travel.gov.gr.

„Deși inițial autoritățile elene au comunicat că această condiție se aplică începând cu data de 15 iulie ora 06.00, conform informațiilor comunicate public în cursul zilei de astăzi (marți – n.r.), termenul a fost devansat, respectiv 15 iulie, ora 00.01. MAE reamintește că testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective”, se arată într-un comunicat al MAE.

MAE anunță că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic și ai Ambasadei României la Sofia se vor afla în continuare la punctul de frontieră Kulata-Promachonas în cursul zilei de miercuri, pentru a garanta cetățenilor că vor beneficia de asistență consulară, în cazul în care vor avea nevoie.

Adauga un comentariu