National

Reguli noi pentru locatarii de la bloc. Ce se va schimba incepand cu sfarsitul lunii septembrie

Publicat: 15 sept. 2019

Asociatiile de locatari/proprietari au o noua lege care stabileste comportamentul si conduita locatarilor de la bloc. Aceasta trebuie adoptata pana la sfarsitul lunii septembrie 2019. Astfel, toti locatarii care traiesc intr-un condominiu, fie ca e vorba de proprietari sau de chiriasi, vor fi nevoiti sa respecte un regulament care stabileste regulile de comportament. De asemenea, si vizitatorii sunt supusi regulilor aprobate prin document. La sfarsitul anului trecut a fost stabilita o noua legislatie privind asociatiile de proprietari, care prevede ca toti proprietarii din condominii trebuie sa adopte, pana in data de 28 septembrie 2019, un document scris cu privire la regulile si conditiile de folosinta a partilor comune precum si normele de conduita si buna vecinatate dintre proprietari. Denumit „Regulamentul condominiului”, documentul va trebui sa fie respectat de toti locatarii din bloc, fie ca sunt proprietar sau doar chiriasi. De asemenea, si vizitatorii sunt supusi regulilor aprobate prin document.

EXTREM de multi copii din judetul Iasi sunt ALERGICI! Unii dintre acestia au ajuns la spital in SOC ANAFILACTIC! Medicii alerteaza parintii si ii indeamna sa urmareasca aceste semne!

Daca regulamentul nu va fi respectat, cei afectati pot sesiza neregulile la presedintele sau comitetul executiv al asociatiei. In plus, noua legislatie vine cu o noutate – asociatiile de proprietari vor avea posibilitatea sa stabilesca si alte „ore de liniste”, in afara de cele prevazute de legislatia in vigoare (orele 22.00 – 08.00 si 13.00-14.00). Trebuie specificat insa ca regulamentul nu stabileste sau aplica sanctiuni de catre organele asociatiei de proprietari, iar incalcarea prevederilor sale nu constituie contraventie.loading...

Comentarii
  • Si unde te duci sa reclami daca nu se respecta legea, la Serviciul Asociatii Proprietari de la Primarie ha, ha, ha ……….
    Pai haosul din Iasi in cadrul asociatiilor este implementat tocmai de acest serviciu deoarece este condus de un incompetent.
    Oare Primaria stie acest lucru?
    Cred ca stie la cate reclatii primeste, numai ca sunt trimise tocmai la SAP care nu face nimic, ba mai mult ii protejeaza pe cei ce ”manaresc” banii locatarilor si asta ”nu de ieri sau de azi” ci de ani buni.
    Alo! Primaria se aude.

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit