Mama si copilul

Reguli pentru un periaj dentar corect la copii

Publicat: 05 apr. 2014
7
Periajul dintilor este cel mai important aspect in igiena dentara la copii. Asaza-te cu copilul tau in fata oglinzii. Stai in spatele lui, capul lui se poate sprijini de tine, ca sa ai vizibilitate la zona pe care o curata.
Periajul dentar se realizeaza cu gura deschisa!
Periuta se asaza in unghi de 45 de grade fata de suprafata dintelui, de-a lungul gingiei. Perii periutei trebuie sa atinga atat gingia, cat si dintele. Periajul se realizeaza pentru 2 – 3 dinti, prin miscari verticale, de la gingie spre marginea dintelui.

Un produs care improspateaza respiratia creste riscul de cancer oral
 

Pentru spatele dintilor, se realizeaza un fel de miscari de „tractiune”. Asaza periuta in pozitie verticala si foloseste varful acesteia, tragand periuta de jos (dinspre gingie) in sus, la marginea dintelui – in cazul dintilor de jos. Pentru dintii de sus, miscarea este de sus, dinspre gingie, spre marginea dintelui. Regula este urmatoarea: periajul se realizeaza dinspre gingie spre dinte.

Masuri de prevenire a cariilor dentare
 

Pastreaza unghiul de 45 grade fata de dinti si periaza suprafata interioara a dintilor usor, din spate catre fata
Fata ocluzala (a 5-a suprafata a maselei) se curata prin miscari inainte – inapoi.
De asemenea, mai poti aplica o tehnica simpla de periaj dentar si anumea cea de rulare sau de rotire:
In acest caz , periuta se asaza la 45 de grade, de -a lungul gingiei, si realizezi  o miscare de rotire in jos in jurul axului manerului, de la gingie catre marginea dintilor. Cand ai ajuns la marginea dintelui revii la pozitia initiala si repeti miscarea de cateva ori apoi si treci la urmatorii.

Evitati urmatoarele greseli atunci cand periati dintii!
 

Aceeasi tehnica poate folosi si pentru zonele din spatele dintelui: periuta se asaza pe gingie si prin aceeasi miscare de rotire se aduce spre marginea dintelui. Nu uita de suprafetele ocluzale, pe care le cureti cu miscari inainte inapoi! (sursa: mami.ro)
Adauga un comentariu