Magazin

„Regulile de aur” pentru a evita mahmureala de dupa Revelion

Publicat: 30 dec. 2013
1

Fie ca isi vor petrece Revelionul in club, la restaurant sau acasa alaturi de familie sau de prieteni, romanii vor avea grija sa se „cinsteasca” la trecerea dintre ani.

Pentru a evita insa mahmureala de a doua zi acestia nu trebuie sa consume mai multe sortimente de bauturi alcoolice la intervale scurte de timp, dar si sa aiba in vedere cateva „reguli de aur”.

Regula 1: Nu combina bauturile alcoolice cu sucuri dulci.
Motivul – alcoolul se absoarbe mai repede in organism in acest caz.

Regula 2: Nu combina bauturile alcoolice cu energizante.
Motivul – astfel de combinatii pot avea efect sedativ.

Regula 3: Nu consuma cocktailuri in cantitati mari.
Motivul – unele ingrediente din cocktailuri pot masca gustul alcoolului si astfel poti consuma, fara voie, prea mult alcool.

Regula 4: Nu consuma alcool si alimente grase in acelasi timp.
Motivul – o astfel de combinatie poate solicita prea mult ficatul.

Ce trebuie sa stii despre principalele sortimente de bauturi alcoolice

Berea are putin alcool, dar este procesata mai greu de organism fata de alte bauturi. Aceasta este si eliminata mai greu.

Vinul care poate fi gasit pe rafturile magazinelor contine, de multe ori, sulfati. Acestia provoaca migrene si pot da senzatia de deshidratare.

Bauturile tari, ca vodca si whiskey-ul, au un efect coroziv asupra stomacului si a gatului. In combinatie cu sucuri, tendinta de a le consuma in exces este foarte mare.

Lichiorurile sau cremele de whiskey contin mult zahar, motiv pentru care alcoolul este absorbit mai repede in organism decat in cazul altor bauturi.

Sursa: gandul.info

Adauga un comentariu