Diete si regimuri

Regulile de baza pentru pierderea in greutate

Publicat: 09 iul. 2018
25

Pentru a va schimba dieta, este necesar sa reduceti in mod moderat aportul caloric, adica mai intai grasimile si zaharurile. Este esential sa se respecte bunele practici dietetice prin adaugarea catorva reguli simple.

Nu sari peste mese, mai ales micul dejun, care trebuie sa ramana copios. Luati o masa usoara seara. Nu mancati nimic, cu exceptia meselor. Daca va este foame intre mese, beti un pahar mare de apa, cafea sau ceai fara zahar. Beti si inainte de masa si in mijlocul mesei. Continuati sa mancati alimente cu amidon la fiecare masa: paste, orez, cartofi sau paine. Acestea ofera un sentiment de satietate si asigura energia de care aveti nevoie, precum si fibre. Pe de alta parte, tot ce le insoteste este limitarea: sosurile grase, untul, branza, smantana proaspata etc. Este, prin urmare, necesar sa consumam aceste amidonuri numai sau cu un condiment fara zahar sau grasime. Indepartati bauturile racoritoare. Scoateti alcoolul si berea. Puteti continua sa beti vin, de preferinta rosu, limitandu-va la un pahar pe zi.

Evitati mancati la restaurant, deoarece este mai dificil sa va controlati dieta. Alegeti carne slaba si optati pentru pasari de curte fara piele, peste si crustacee. Fereste-te de grasimi ascunse: evita orice carne in sos, carnea grasa, gratinate bogate in lapte, unt sau smantana, branza si oua, alimente prajite, prajituri si produse de patiserie, dulciuri si ciocolata, inghetata, prajituri. Mananca legume in toate formele lor: crude, fierte, in supa. Mananca doua fructe pe zi, dar nu mai mult. Alege modul corect de a gati hrana

Carne: la gratar;
Peste: la gratar sau in folie;
Legume: fierte

Pentru a pierde in greutate, trebuie sa va bazati pe cateva principii solide:

Dati-va timp, cel putin o luna, pentru a pierde intre 2 si 3 kilograme. Preveniti pofta si oboseala. Respectati regulile stabilite la inceput. Evitati deficientele de vitamine si minerale. Nu folositi medicamente sau alimente speciale. 

Adauga un comentariu