Stiri medicale

Reinfectarea cu COVID-19 este putin probabila timp de cel putin 6 luni

Publicat: 20 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reinfectarea cu COVID-19 este putin probabila timp de cel putin 6 luni
testare covid-19

Persoanele care au avut boala Covid-19 prezinta un risc extrem de mic să o contracteze încă o dată in cel puțin șase luni de la prima infecție, arata o cercetăre britanica efectuata in randul angajaților din domeniul sănătății din prima linie de luptă cu pandemia de coronavirus.

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford au menționat că descoperirile ar trebui să ofere o anumită siguranță pentru cele peste 51 de milioane de persoane din întreaga lume care au fost contaminate cu boala pandemică.

„Aceasta este de fapt o veste excelentă, ca urmare a faptului că putem fi siguri că, cel puțin o perioada scurtă de timp, majoritatea indivizilor care fac Covid-19 nu mai fac încă o dată boala”, a menționat David Eyre, profesor la Departamentul pentru Sanatatea Populatiei din cadrul Oxford, unul dintre coautorii studiului.

Cazurile de re-infecție cu Covid-19, boala atribuită virusului SARS-CoV-2, au ridicat considerații că imunitatea ar putea fi de scurtă durată și că bolnavii recuperați ar putea să se îmbolnăvească rapid încă o dată.

De ce reinfectarea cu COVID-19 este putin probabila timp de cel putin 6 luni

Cu toate acestea, rezultatele cercetarii de fata, realizata in randul unui grup de angajati in domeniul sanitar din Marea Britanie, sugereaza ca este posibil ca acele cazuri de reinfectare sa ramana extrem de rare.

Infectarea cu COVID-19 ofera protectie impotriva reinfectarii in cazul majoritatii oamenilor timp de cel putin sase luni. Nu am descoperit infecții simptomatice noi la niciunul dintre indivizii care au fost testati pozitiv”, a menționat Eyre.

Cercetarea, parte a unui program semnificativ de testare a angajaților, a acoperit un interval de 30 de săptămâni între aprilie și noiembrie 2020.

89 din 11.052 de angajați fără anticorpi au dezvoltat o infecție nouă, în timp ce niciunul dintre cei 1.246 de angajați cu anticorpi nu a dezvoltat o infecție simptomatică.

„Noi vom continua să urmărim cu atenţie acest grup de cadre medicale pentru a vedea cât durează protecţia şi dacă infecţia anterioară afectează gravitatea bolii dacă oamenii se reinfectează”, a mai precizat Eyre.

Rezultatele cercetarii nu au fost evaluate de alţi oameni de ştiinţă şi au fost publicate pe site-ul MedRxiv.

Adauga un comentariu