International

Relatii tentionate intre Cuba si Statele Unite ale Americii! Totul a inceput de la un controversat studiu

Publicat: 08 ian. 2019

Cuba denunta drept o ”manipulare” acuzatii ale Statelor Unite cu privire la ”atacuri acustice” – dupa ce cel putin 24 de persoane de la Ambasada americana la Havana au prezentat de la sfarsitul lui 2016 in augist 2017 migrene, greata si usoare leziuni cerebrale despre care cred ca au fost cauzate de aparate acustice perfectionate, un mister care dureaza de peste un an – in baza unui studiu facut public saptamana trecuta, relateaza AFP, conform news.ro. Doi biologi au studiat o inregistrare a unui sunet care ar face parte din aceste atacuri acustice. Ei au conchis ca zgomotul respectiv corespunde cantecului de imperechere al greierului lui De Geer, prezent in Caraibe.

”Desi derutante, sunetele misterioase din Cuba nu sunt periculoase fizic si nu constituie un atac acustic”, conchid in acest studiu Alexander Stubbs, un doctorand la Universitatea Berkeley din California, si Fernando Montealegre-Zapata, un profesor de bilogie senzoriala la Universitatea Lincoln din Marea Britanie.

Donald Trump cere lumii, la Adunarea Generala a ONU, sa izoleze Iranul

Acest studiu al celor doi biologi nu a fost publicat inca intr-o revista stiintifica si nici nu a fost evaluat de catre alti colegi.
El nu se intereseaza in mod direct de problemele de sanatate cu care s-au confruntat diplomatii, iar cercetatorii nu exclud, de altfel, eventualitatea unor atacuri acustice. Cei doi cercetatori fac insa o paralela cu misterul ”ploii galbene” din timpul Razboiului Rece. Statele Unite au acuzat in 1981 Uniunea Sovietica de faptul ca efectua atacuri chimice in Asia de Sud-Est, in contextul in care cercetatori au conchis ca aceste ”ploi” erau, de fapt, excremente de albine.

”Manipularea asa-ziselor incidente de sanatate a unor diplomati americani continua”, a declarat marti seara ministrul cubanez de Externe Bruno Rodriguez la televiziunea de stat. Daca Guvernul lui Donald Trump ”detine o singura proba, un singu argument” care permite sa se spuna ca este vorba ”despre un fapt deliberat in vreun fel, (atunci) sa prezinte probe”, a subliniat ministrul, apreciind ca este vorba despre un ”pretext menit sa afecteze si mai mult relatiile bilaterale”.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit