Terapii alternative

Relaxeaza-te prin yoga degetelor

Publicat: 23 oct. 2012
7

Yoga degetelor este o terapie alternativa folosita in majoritatea religiilor, dar necesita concentrare pentru ca mudrele sa aiba cu adevarat efect. Pe langa pozitia degetelor si, implicit, a mainilor este neaparat nevoie de exercitii de respiratie. Desi la prima vedere aceste exercitii pot parea simple, daca sunt realizate corect sunt extrem de grele pentru ca pot aparea dureri ale incheieturilor.

Mudra pentru cresterea capacitatii de concentrare
Atingeti cu varful degetului index varful degetului mare, iar rezultatul va fi acela de crestere a puterii memoriei si a capacitatii de concentrare. Insomnia ar putea fi deopotriva prevenita. Practicati cu regularitate aceasta mudra atunci cand aveti timp, pentru ca rezultatele pot fi uimitoare.

Mudra care echilibreaza continutul de apa din organism
Cu varful degetului mic se atinge varful degetului mare, iar astfel veti putea preveni contractiile musculare. De asemenea, continutul de apa din organism se va echilibra. Practicarea acestei mudre nu necesita o anumita perioada de timp si poate fi practicata atat acasa, cat si la serviciu.

Mudra vietii
Indoiti degetul mic si inelarul si atingeti-le varfurile cu degetul mare. Aceasta mudra mai este numita si mudra vietii, imbunatatind imunitatea, ameliorand oboseala, iar persoanele care o practica vor deveni mai active.

Mudra pentru digestie
Indoiti degetul inelar si degetul mijlociu si atingeti-le varfurile cu degetul mare. Practicata timp de 45 minute zilnic, aceasta mudra ar putea vindeca hemoroizii, dar si constipatia.

Exercitiu pentru piele frumoasa si sanatoasa
Cu varful degetului inelar atingeti varful degetului mare si tineti celelalte trei degete intinse. Aceasta mudra mentine pielea sanatoasa si frumoasa, ajuta persoanele foarte slabe sa ia in greutate si mentine organismul sanatos. Puteti practica aceasta mudra oricand vreti, important este sa intrati in starea potrivita.

Mudra pentru calmarea durerilor de urechi
Degetul mijlociu trebuie sprijinit pe muntele lui Venus (in palma, sub degetul mare), iar cu degetul mare tineti apasat. Celelalte degete trebuie tinute intinse. Beneficiile acestei mudre constau in inducerea unei stari de bine, dar si in calmarea durerilor de urechi. Daca veti practica o astfel de mudra timp de 40 de minute pe zi, va veti simti cu siguranta mult mai bine.

Mudra care protejeaza inima
Degetul mijlociu si degetul inelar ating degetul mare, in timp ce indexul atinge baza degetului mare, iar degetul mic este drept. Aceasta mudra reduce tensiunea arteriala si aduce beneficii inimii, daca este practicata cel putin 15 minute pe zi.
Asadar, mudrele sunt o forma de yoga a degetelor, iar exercitiile practicate cu regularitate pot aduce un real beneficiu. Activitatea cerebrala este activata de atingerile realizate in special cu ajutorul varfului degetelor, iar atunci cand aceste exercitii sunt realizate cu constiinciozitate, sunt activate zone mari ale creierului. Fie ca sunteti la serviciu sau acasa, relaxati-va timp de cateva minute, concentrati-va, respirati corect si incercati sa executati mudrele asa cum trebuie. Succes!
Farmaciata.ro

Adauga un comentariu