News Flash:

Religia nu poate fi scoasa din liceu

11 Martie 2009
1449 Vizualizari | 5 Comentarii
Ministrul Educatiei a explicat ca disciplina Religie este cuprinsa in Legea invatamantului, de aceea statutul acestei materii nu poate fi modificat, adaugand ca impreuna cu PF Daniel incearca sa apropie scoala de biserica, intrucat nimeni nu-si doreste sa aiba barbari scoliti, ci valori morale de referinta. Astfel, ministrul Andronescu sustine ca solicitarea Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) privind schimbarea statutului orei de Religie din materie obligatorie in materie optionala nu poate fi luata in discutie. Federatiile sindicale din invatamant s-au intalnit ieri cu reprezentantii Ministerului Educatiei, in Comisia de dialog social, la care a participat si ministrul Andronescu, fiind discutata reducerea programelor de studiu la liceu. Prim-vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu, a spus ca in noile programe ar trebui ca Religia sa fie optionala si sa dispara Muzica si Desenul de la liceu, intrucat programa este foarte incarcata. Referitor la Muzica si Desen, ministrul a spus ca materiile sunt cuprinse in aria curriculara care este generatoare de competente artistice. De asemenea, Andronescu a promis ca va analiza daca la scolile pentru copiii cu deficiente de auz sau vorbire a fost introdusa disciplina Muzica. In plus, ministrul a vorbit si despre reducerea orelor de dirigentie si de Istorie de la liceele tehnologice. "Trebuie sa vedem care este limita pana la care este posibil ca un elev sa stea in scoala. Ne-am propus o limita de 30 de ore pe saptamana pentru liceu si vreau sa mentinem aceasta limita. Vreau sa-l ducem pe elev dupa scoala intr-o activitate extrascolara, care sa-i dezvolte si alte abilitati. Una este cea sportiva de care am vorbit, ma gandesc sa dezvoltam abilitatile artistice, sa dezvoltam insusirea culturii sau chiar educatia antreprenoriala. Elevii pot dobandi multe abilitati si competente in scoala", a mai spus Andronescu, explicand ca a fost scoasa disciplina Istoria romanilor de la clasa a XII-a, de la liceele tehnologice.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (5)

Este atat de nedrept!  | #61158
Religia este strasnic aparata de Daniel, iar Cati se teme de anatema, asadar pentru prima si singura data este inflexibila: nu se POATE scoate breligia din liceu!
(Dar o LEGE se poate incalca, fiindca scoate bani in fondurile accesate de hotii din parlament, i.e. legea salarizarii in invatamant).
Pentru a studia religia, doritorii s-ar putea duce direct la biserici, unde o `scoala de duminica` le-ar potoli setea de studiu. Dar daca se scoate istoria din scoala, ce alternativa exista? Pe cine sa gasim ca sa apere istoria neamului? Sa-l inviem pe Stefan cel Mare!!
Nu cred  | #61159
Nu cred ca e destul! In timp ce toate media gem de violenta si pornografie, in timp ce You Tube da vrecolta dupa recolta de mostre ale "valorilor morale" ale elevilor scoliti, afirmatia citata (" incearca sa apropie scoala de biserica, intrucat nimeni nu-si doreste sa aiba barbari scoliti, ci valori morale de referinta") este de un ridicol total.
Sunt mai de folos educarea artistica, astfel incat omul sa discearna avizat intre arta si `telenovela`, si mai cu seama educarea prin istorie, mai ales spre maturitate, cand se depaseste etapa `povestilor cu eroi`! Insa prea multi au interese ca romanii sa nu invete niciodata nimic din experienta tercutului, ci sa repete orbeste greselile, incepand prin a n u le recunoaste!
stat fundamentalist  | #61160
Asta a ajuns Romania ... stat fundamentalist. De ce s-a sfatuit doar cu PF Daniel nu si cu Papa sau cu Ayatolahul Kheomeini ... sa fie ortodoxia singura religie a poporului roman ? ... dar pe atei ? de ce se face discriminare ... clericii de azi s-au indepartat din ce in ce mai mult de valorile adevaratei credinte (materialul - banul - este azi principala lor preocupare si nu sufletul) si ei vor sa predea morala crestina ? sau e ca in zicala "sa faci ce spune doctorul ..." ...fiecare cu D-zeul si pacatele lui
Diogene  | #61161
"Religia nu poate fi scoasa", asta nu inseamna cu nu trebuie sa fie scoasa. Nimeni nu opreste pe adeptii tuturor religiilor sa studieze cu preotul lor, predicator sau ce o fi, infara scolii. Nu cred ca sfintiile lor au programul atat de incarcat si nu ar avea timp. Orele de religie si salariul celor care o predau pot fi folosite la nivelul secolului XXI nu pentru perpetuarea intunericului medieval. De ce clerul este salarizat de la buget? De ce manastirile au devenit atat de bogate? De ce nimeni nu vrea sa recunoasca ca toata tevatura asta nu-i decat un esafodaj de minciuni ascuns in spatele unei cortine de ipocrizie?
?????  | #61162
mai romanilor....ati inebunit de tot?? cum poate statu roman sami impuna mie sa cred an ceva anume??????????????????????? mai ganditiva mai !!!!!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4267 (s) | 22 queries | Mysql time :0.302709 (s)