National

Relu Fenechiu: Voi incerca sa conving FMI sa nu vindem CFR Marfa

Publicat: 18 ian. 2013
1
Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a afirmat, vineri, ca va incerca sa convinga reprezentantii Fondului Monetar International sa fie de acord ca CFR Marfa sa nu mai fie privatizata. 
„Cand toate tarile isi fac propriile companii de transport marfa, noi o vindem. Dar e un angajament pe care domnul Basescu l-a luat in fata la FMI si angajamentele FMI trebuie respectate. Eu voi incerca sa conving FMI sa nu vindem CFR Marfa, daca voi putea. Daca nu, ma voi supune angajamentelor, bineinteles”, a declarat Relu Fenechiu pentru Mediafax.
Declaratia sa vine dupa ce ministrul Economiei, Varujan Vosganian, i-a informat, joi, pe reprezentantii Camerei de Comert Romano-Germana despre intentia Guvernului roman de a pastra in portofoliul statului o serie de domenii, precum energia, caile ferate si industria de aparare. 
Relu Fenechiu nu a oferit detalii despre ce companii din subordinea institutiei vor fi privatizate, dar a declarat ca deciziile vor fi luate dupa „analize temeinice”. 
„Exista mai multe solutii de eficientizare a companiilor, exista managementul privat, exista vanzarea unor pachete minoritare de actiuni catre actionari strategici care sa vegheze la transparenta decizionala a companiilor, exista posibilitatea vanzarii unor pachete majoritare sau privatizarea integrala”, a adaugat Fenechiu. 
Ministrul a precizat ca in acest moment exista discutii si propuneri de strategii pentru companii precum CFR Marfa, CFR Calatori, Tarom si pentru aeroporturi.
„Eu vin din business-ul privat si am multi prieteni, multi cunoscusi, proprietari, actionari in mari companii. Orice manager adevarat, orice om care stie business isi vinde afacerea in momentul in care ea este in varf. Nu stiu cum Dumnezeu statul vinde afacerile numai cand acestea sunt la pamant, adica atunci cand ia cei mai putini bani pe acestea. Vreau sa incerc sa conduc ministerul cum mi-as conduce propria companie”, a completat Relu Fenechiu. 
Comentarii
 • lupul paznic la stana…..afacerea transformatorul,centura iasului,cu aeroportul si tronsonul pd ros cug…oare mai are tupeu sa fure????

  • Acest nesatul va fura pana va intra in groapa. El nu stie sa traiasca decat din furat.
   Numaidna-UL IL MAI POATE OPRI, DAR NUMAI VREMELNIC.
   Este un HOT GROSOLAN si-l are-n spate pe antipaticul de Antonescu care se vede deja presedinte.
   (Cred ca Antonescu nu mai are nicio credibilitate la populatie in acest moment)

 • Bravo, ai dreptate ! De ce sa il vindeti la altii, pe bani grei, cand il poti lua chiar tu, pe gratis ! La asa neam de prosti, asa hoti de conducatori !

Adauga un comentariu