Eveniment-Social

REMARCABIL! Doi liceeni de la Colegiul National Iasi vor reprezenta Romania la doua mari COMPETITII MONDIALE – FOTO

Publicat: 09 iul. 2018
1

Reusita deosebita pentru doi liceeni ieseni, de la Colegiul National. Acestia s-au calificat la Olimpiade Internationale importante. Este vorba de Andrei Sandu, din clasa a XII-a, profesor îndrumator Andu Ouatu, care va participa la Olimpiada internationala de Astronomie si Astrofizica, ce se va desfasura în noiembrie 2018, tocmai în China.

Andrei a reusit calificarea la aceasta competitie participând la etapa nationala a Olimpiadei de Astronomie si Astrofizica, organizata in acest an intre 2 si 5 februarie. El a obtinut o medalie de aur si o mentiune oferita de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Citeste si : EXCLUSIV! Doi elevi de la Colegiul National Iasi, calificati la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului

Lotul selectat s-a pregatit in intervalul 6-9 februarie, elevii participanti sustinand patru baraje: trei teoretice si unul practic. Rezultatele la probele de baraj au decis calificarea în cea de-a II-a echipa a Romaniei pentru Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica.

Succesul acestui elev talentat vine în continuarea unor rezultate exceptionale: anul trecut a obtinut medalia de aur la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamântului; anul acesta s-a calificat si la Olimpiada Internationala de Geografie, care se va desfasura in intervalul 31 iulie – 6 august.

Citeste si : EXCLUSIV! Doi elevi din Iasi, MEDALIATI la Olimpiada INTERNATIONALA de Stiintele Pamantului de la Nisa, Franta

"Participarea la aceasta olimpiada internationala ma face sa ma simt atât onorat, deoarece pot sa-mi reprezint nu numai tara, ci si judetul si scoala, cât si fericit, deoarece pot lucra pentru o disciplina care este printre favoritele mele, si care este si o Stiinta foarte importanta pentru viitorul nostru, al societatii umane. Aceasta olimpiada se remarca prin faptul ca îmbina doua stiinte, anume Fizica si Astronomia, ambele domenii fiind de interes pentru mine", marturiseste Andrei.

Pe de alta parte, zilele acestea, un alt elev din Iasi a reusit calificarea în lotul tarii noastre la Olimpiada Internationala Stiintele Pamântului. Astfel, lotul restrâns este alcatuit din patru elevi, unul dintre acestia fiind Andrei Mircea Lupuleasa din clasa a X-a, tot de la Colegiul National. El este îndrumat de profesorii Mihaela Cornelia Fiscutean si Dorin Fiscutean la Geografie, Marioara Lacatusu la Chimie, Andu Ouatu la Fizica, Adriana Preotu la disciplina Biologie, precum si de catre profesori ai Facultatii de Geografie si Geologie din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC).

Citeste si : Felicitari! O eleva de la Colegiul National Iasi s-a calificat la o mare olimpiada internationala

Aceasta competitie anuala testeaza aptitudinile elevilor de liceu din întreaga lume la discipline precum Geologie, Meteorologie, Astronomie, Astrofizica, Hidrologie si Oceanografie si presupune punerea în legatura a cunostintelor specifice mai multor domenii de activitate într-o maniera integratoare.

Editia de anul acesta, cea de-a XII-a, va avea loc în perioada 8-17 august 2018, în Kanchanaburi, Thailanda, cu participarea a 31 de state, printre care si România.

Adauga un comentariu