Local

Remarcabil! Nu vrea nicio recompensa, desi este mereu aproape de cei aflati in impas!

Publicat: 12 oct. 2016

@ Ea este un exemplu atat pentru voluntari, cat si pentru toti iesenii@ Este studenta in an terminal si vrea sa-si ia licenta cu brio, dar tot isi gaseste timp pentru a-i ajuta pe cei din jur si a participa la activitatile de caritate @ Viitorul si-l vede tot alaturi de Crucea Rosie, ajutandu-si la nevoie semenii

Peste 200 de copii si adulti fac parte in prezent din grupul de voluntari ieseni. Acestia sunt invatati sa intervina la nevoie, in acordarea primului ajutor celor din jur. Acest grup de voluntari din Iasi au ajutat numai anul acesta zeci de familii, aflate la nevoie, cu alimente sau electrocasnice si au acordat ingrijiri medicale câtorva zeci de persoane ce au suferit accidente non-mortale. Madalina Albu, o tanara din Bacau, este unul dintre zecile de voluntari ce isi gasesc timp sa isi ajute semenii. Aceasta se declara foarte incantata de actiunile de voluntariat ce se demareaza in cadrul Crucii Rosii din Iasi.

„Am vrut sa devin voluntara de cand am ajuns in Iasi, pentru ca imi place foarte mult sa-mi ajut semenii. Un alt motiv pentru care am dorit sa devin voluntara in cadrul Crucii Rosii este acela ca se realizeaza cursuri de prim ajutor, ce sunt foarte necesare in viata oricarui om”, a declarat Madalina Albu.

Fiind studenta, isi imparte timpul intre facultate, fiind in ultimul an si urmand sa-si sustina examenul si lucrarea de licenta, viata personala si timpul petrecut in cadrul Crucii Rosii, unde participa la o multitudine de actiuni caritabile, fiind de asemenea si coordonatoarea grupului intitulat „Media and Fundraising„.

„Timpul este cam limitat pentru mine. Sunt in an terminal si la sfarsit trebuie sa-mi prezint si licenta. Dar pentru voluntariat imi gasesc tot timpul, pentru ca fac asta din placere. Ca activitate importanta din anii ce au trecut pot spune, daca tot suntem in pragul sarbatorilor Iasului, ca aceasta perioada este cea mai solicitanta si cea mai importanta, pentru ca trebuie sa avem grija de sute de mii de oameni, sa fim atenti in permanenta, sa intervenim urgent si corect la orice eveniment neplacut. In cadrul acestei activitati, esti pus cu adevarat in fata multor cazuri deloc placute si in timpul acesta iti poti da seama de cat de importanta este activitatea de voluntar„, a spus Madalina Albu.

Chiar si dupa ce isi va termina studiile, Madalina este ferm convinsa ca isi va continua activitatea de voluntar, indiferent de situatie. Ea spera sa-si ia cu brio licenta, sa-si continue studiile ca si masteranda si sa-si gaseascasi un job pentru a se putea intretine singura.

„Voi continua mult timp activitatea mea ca si voluntar. Voi invata din rasputeri si sunt sigura ca voi absolvi facultatea si ma voi inscrie la master. Chiar daca imi voi gasi un job, activitatea mea ca si voluntar al Crucii Rosii nu va inceta prea curand”, a mai spus Madalina. Ea ii sfatuieste pe ieseni dornici sa devina voluntari si sa-si ajute semenii, sa o faca atat pe cont propriu, cat si alaturi de ei.

„Cei care au cu adevarat un spirit civic bine dezvoltat si vor sa se alature grupului de voluntari deja existenti, se pot inscrie la cursurile de prim ajutor oferite de filiala Crucii Rosii din Iasi. Aici pot invata lucrurile de baza in acordarea primului ajutor”, a mai spus Madalina Albu.loading...

Adauga un comentariu