WoW!

Remedii anti înțepături de insecte. Când trebuie să mergi la Urgențe

Publicat: 21 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remedii anti înțepături de insecte. Când trebuie să mergi la Urgențe
Vara mai ales, poți fi înțepat de insecte prin parcuri, la munte ori în drumeții

În sezonul estival, natura e plină de insecte. Oricât de plăcut ar fi să le vezi ori să le asculţi, unele dintre ele îţi fac rău. Într-adevăr e relaxant şi liniştitor să auzi cosaşii şi greierii, dar tare neplăcut e atunci când te înţeapă ţânţarul sau muştele agresive. Tocmai de aceea, astăzi îţi propunem câteva remedii anti înţepături de insecte.

Zilele sunt toride. Momentul ideal de stat afară e seara. Atunci însă ies şi ţânţarii. De multe ori înţeapă şi prin cămaşa cu mânecă lungă. Alteori, nici macar lavanda ori busuiocul plantate în curte nu îţi protejează locuinţa. Nu ai altceva de făcut decât să stropeşti din când în când cu unele substanţe chimice. Iată însă ce remedii anti înţepături de insecte ai la dispoziţie.

Cum să tratezi înţepăturile de insecte

Se spune că ţânţarii, spre exemplu, sunt foarte atraşi de persoanele a căror grupă sanguină este A2. Unii medici afirmă că e un simplu mit. Mai degrabă, ei atacă oamenii care sunt transpiraţi, fiind atraşi de mirosul apei sărate.

Ce faci dacă te-a înţepat un ţânţar?

În cele mai fericite cazuri, umflătura trece de la sine în câteva minute. La unele persoane, în schimb, se măreşte şi durează şi câteva zile. Simultan cu mâncărimea poţi simţi usturime. Ce ai de făcut? Ei bine, folosește un unguent cu hidrocortizon sau un unguent antipruriginos. Dacă nu ai nimic la dispoziţie, atunci ia un plic de ceai verde, îmbibă-l în apă rece şi aplică-l pe înțepătură. E bine să ai ceai verde în casă mai ales dacă ești la dietă. Are multi antioxidanți și ține loc și de cafea. Eficiente sunt şi frunzele de busuioc cu care freci locul-problemă. Anti-mâncărime, în loc de apă mentolată, poţi aplica oţet.

Cum tratezi înţepătura de păianjen

Când spunem păianjen, ne referim mai ales la Văduva Neagră, care e veninos. Uneori, înţepătura e fără durere. Alteori provoacă durere ascuţită. O recunoşti prin petele roşii, sensibilitatea, roşeaţa şi nodulul care apar în zona problemă. Dacă urmează greaţă, vărsături, crampe şi chiar convulsii, sună de urgenţă la numărul 112. Ai nevoie de medicament care să combată veninul acestui păianjen.

În rest, când e înţepătură de păianjen ne-veninos, nu ai ce face prea mult. Încearcă să nu atingi locul şi să nu te scarpini. La fel, poţi folosi ceva cu hidrocortizon.

Ce faci dacă te-a înţepat o furnică?

Furnicile clasice nu prea pun problema. Este însă un tip de furnică care înţeapă tare. În popor i se spune furnică mare sau furnică cu aripi. Înţepătura lor ustură. Ca să nu ai probleme, aplica o compresă rece pe locul problemă şi ia un medicament antihistaminic. Furnicile, de altfel, creează probleme și în grădină. Ca să le ții la distanță de trandafiri, e bine să folosești bicarbonat de sodiu.

Cu ce scapi de înţepătura de tăun?

Tăunii sunt nişte insecte care trăiesc în zone umede şi păduri. Trebuie să ai grijă să nu te înţepe aşa ceva, pentru că rişti să suferi mai apoi de o boală infecţioasă bacteriană. Poţi preveni folosind un spray special. Dacă însă ai avut ghinionul să te înțepe un tăun, mergi cât mai repede la farmacie sau la medicul de familie.

Înţepătură de scorpion

În drumeţiile noastre, oricând am putea avea ghinionul de a ne înţepa un scorpion. De urgenţă trebuie prezența la spital. Simptomele includ: tumefiere, durere, transpiraţie crescută, prurit şi chiar şi probleme de vedere.

Adauga un comentariu