Actualitate

Remedii naturale pentru a scăpa de alunițe. Aceste metode eficiente sunt la îndemâna tuturor

Publicat: 12 iul. 2021
remedii naturale alunițe
În foarte multe cazuri este de preferat să apelăm la metode ori remedii naturale pentru a scăpa de alunițe

Există mai multe remedii naturale pentru a scăpa de alunițe, acestea adresându-se în special celor care au temeri legate de spital sau de mersul la doctor. Totodată, putem controla și chiar ține sub control apariția lor, dacă respectăm anumite reguli. Însă în cazul în care ne confruntăm cu astfel de probleme, e bine de știut că ele pot fi rezolvate și în mod natural.

Aluniţele, cunoscute și drept nevi melanocitari, sunt acele pete pe piele de culoare maro, neagră sau chiar de culoarea pielii. Ele apar ca rezultat al colectării de melanocite, adică acele celulele responsabile pentru producerea de pigment. Aluniţele pot fi netede sau dure, puţin ridicate sau plate, cu sau fără păr, şi de obicei apar la vârsta de 20-30 de ani. Aspectul acestora, precum şi numărul lor, pot fi influenţate de mai mulţi factori, cum ar fi expunerea la soare, genetica sau fluctuaţiile hormonale. De-a lungul timpului, unele dintre aluniţe pot dispărea, însă nu toate dintre ele. Așadar, e bine de știut că putem apela și la metode ori remedii populare pentru a scăpa de ele.

Remedii naturale pentru a scăpa de alunițe

Deşi majoritatea aluniţelor nu sunt periculoase, multe persoane prefera să renunţe la ele din raţiuni pur estetice. Din fericire, aluniţele roşii nu ridica probleme de sănătate. În cazuri excepţionale, însă, este recomandată eliminarea lor. În acest scop, se poate apela la electrocauterizare, excizia chirurgicală, radioterapie, terapia cu azot lichid ori embolizare. Rezultatele diferă în funcţie de mai mulţi factori, precum mărimea, regiunea în care s-a dezvoltat şi vârsta pacientului.

Numite popular aluniţe roşii, ele reprezintă nişte anomalii vasculare care pot apărea atât la nivelul pielii, cât şi la nivleul organelor. Mai mult, orice modificare a lor trebuie să te trimită de urgenţă la medic. Aluniţele se împart în tumori vasculare şi în malformaţii cauzate de dilatarea anormală a vaselor de sânge sau limfatice. Acestea din urmă nu dispar niciodată. Aluniţele roşii sunt eliminate, în cele mai multe cazuri, pe cale chirurgicală, prin electrocauterizare. Dacă nu vrei să treci printr-o intervenţie chirurgicală, poţi apela cu încredere şi la remedii naturale. În majoritatea cazurilor acestea reuşesc să te scape de aluniţele roşii imediat.

Cum scapi în mod natural de aluniţe

O metodă presupune să înmoi un tampon de vată în bitter, care apoi se aşază pe aluniţa şi apoi se lipeşte cu un leucoplast. Se ţine așa timp de patru zile, se îndepărtează, apoi se aplica încă un tampon de vata înmuiat în bitter, pentru alte patru zile. O altă metodă presupune să folosești rostopască. Aplică suc de la această plantă pe aluniță de mai multe ori pe zi. Poţi apela şi la tinctură, pe care o foloseşti cu o dischetă de bumbac. Aceasta se așază peste aluniţa roşie, fără însă a freca zona. La fel de eficient poate fi și sucul de aloe vera. Pentru aceasta trebuie să aplici suc de aloe vera pe aluniţe de mai multe ori pe zi.

Nu în ultimul rând, un tratament pe care mulţi l-au încercat cu succes este cel cu usturoi. Se taie un căţel de usturoi în două, apoi se aplică pe aluniţă cu partea care a fost tăiată. Se ţine un leucoplast peste căţelul de usturoi peste noapte, iar dimineaţa se şterge bine cu apă călduţă. Așadar, sunt foarte multe metode și remedii naturale care ne ajută să scăpăm de alunițe, însă dacă observați vreo modificare a aluniței în urma tratamentului aplicat ar fi bine să mergeți la un medic specialist.
Adauga un comentariu