Actualitate

Remedii naturiste care iti iau durerea de cap cu mana! Sigur le ai in casa ta!

Publicat: 14 feb. 2016

De foarte multe ori cauzele trebuie cautate in modul de viata sau in hrana. In acest sens, se pot lua cateva masuri de igiena mintala: repaus, liniste, corectarea somnului, regim alimentar usor, plimbari in aer liber. Este bine sa fie evitate emotiile puternice si stresul.

Iata cele 14 retete naturiste care iti iau durerea de cap:

1. Se bea miere de albine in amestec cu otet de mere (parti egale), zilnic, cite o lingura.

2. In cazul unor dureri de cap generate de stres, se bea seara, inainte de culcare, un pahar de apa in care s-a dizolvat o lingura de zahar.

3. Se bea suc de coacaze negre (cite 1/4 pahar, de trei ori pe zi).

4. In cazul unor dureri de cap persistente, se va bea suc cald de varza (cite 1/2 pahar, de doua-trei ori pe zi, sau suc de cartofi (cite 1/4 pahar, de trei ori pe zi, inainte de masa).

5. In cazul migrenelor survenite in urma unui efort intelectual prelungit, se va face un dus rece la picioare (1 minut), dupa care se vor masa usor ceafa si spatele.

6. Se aplica pe timple si la ceafa comprese cu infuzie rece de menta (30 grame de planta la 1 litru de apa) sau comprese cu apa rece (punga cu gheata pe cap, timp de 1-2 minute), apoi pe partile laterale ale gitului.

7. Se fierbe pelin in ulei de masline. Cu amestecul obtinut se unge locul dureros sau se aplica sub forma de comprese.

8. In cazul migrenelor, foarte eficiente sint cataplasmele din faina de mustar aplicate la ceafa, frunte si talpi.

9. In cazul in care tensiunea celui suferind de dureri de cap este mare, se fac bai foarte calde la picioare si miini (aceasta procedura nu este recomandata insa celor cu tensiune mica).

10. Se taie coaja de la o lamiie (fara partea alba) si se aplica pe timple, tinindu-se pina la disparitia durerii (la locul contactului cu pielea, pot aparea mici pete rosii).

11. Se pun comprese cu mustar sau hrean ras la ceafa si mustar la talpi.

12. Se aplica pe timple, timp de 15-20 de minute, jumatati de ceapa (sau felii de ceapa), care vor inlatura durerea.

13. Se aplica felii de cartof crud pe frunte si timple sau frunze proaspete de visin, menta, cimbrisor ori podbal (portiunea neteda);

14. Se aplica, pe frunte si  timple, frunze proaspete de varza putin terciuite. Cu sucul de varza se pot unge si incheieturile miinilor, pentru o mai mare eficienta.loading...

Adauga un comentariu