Actualitate

Remedii naturiste cu efecte benefice in tratarea anxietatii si a atacurilor de panica

Publicat: 16 iul. 2018

Persoanele care sufera de atacuri de panica si anxietate pot apela cu incredere nu doar la medicamente din farmacii, ci si la plante medicinale. Acestea si-au dovedit efecte benefice de-a lungul anilor in tratarea acestor probleme. Iata asadar trei remedii naturiste de mare ajutor pentru cei care sufera de atacuri de panica:

Roinita este de ajutor atat in prevenirea, cat si in tratarea atacurilor de panica. Are un efect sedativ mediu si e foarte buna pentru calmarea palpitatiilor in cazurile de atacuri de panica, anxietate, nervozitate, depresie sau iritabilitate. Beti cate trei-patru cani de infuzie de roinita pe zi (o lingurita cu planta la 250 ml de apa).

Radacina de valeriana, luata in cantitati mari, combate insomnia, dar cand e luata in doze mici are un efect calmant asupra celor care sufera de probleme nervoase ori emotionale sau sunt foarte sensibili. Valeriana poate fi utilizata si pentru calmarea unui creier care "galopeaza", asa cum se intampla in cazul atacurilor de panica. Tratamentul consta in administrarea unei jumatati de lingurita cu pulbere de valeriana de patru ori pe zi, timp de trei saptamani, cu pauza de o saptamana.

Floarea pasiunii este si ea cunoscuta pentru capacitatea de a combate anxietatea din timpul zilei, avand un efect tranchilizant asupra sistemului nervos. Anxietatea este deci redusa pe masura ce nervii sunt calmati. Planta este indicata si in cazuri de emotii puternice, senzatii neintemeiate de nesiguranta, cosmaruri nocturne, insomnie sau agitatie. Doza indicata este de trei cani de infuzie din aceasta planta zilnic. Infuzia se prepara dintr-o lingurita cu planta la o cana cu apa.loading...

Adauga un comentariu