Remedii naturiste

Remedii naturiste pe baza de ghiocei

Publicat: 17 apr. 2017
7

Stiai ca ghioceii au adevarate proprietati terapeutice si sunt folositi de sute de ani pentru tratarea diverselor afectiuni? Iata cum pot fi folositi!

In caz de boli reumatismale, ghioceii se intrebuinteaza extern, sub forma de bai de cate 20-30 de minute, in care s-au adaugat un pumn, doi de ghiocei, sau se sfarama si se aplica pe zona dureroasa, infasurand cu un bandaj elastic, conform doxologia.ro.

Pentru combaterea durerilor de cap sunt indicatre cataplasmele cu ghiocei, pe care o prepari din cateva flori zdrobite. Este indicat sa actioneze un sfert de ora. Alunga suferinta, te va relaxa si ajuta si la mentinerea capacitatii de memorare.

7 probleme de sanatate tratate cu ghiocei 

Ghioceii sunt eficienti si in dermatologie, pentru estomaparea pistruilor. Intr-un vas se pun 20 de fire de ghiocei, ­peste care se adauga sucul a ­doua lamai bine coapte. Ingre­dientele se macereaza timp de sase zile, apoi solutia se strecoara si se pastreaza in sticle bine sigilate. Se tamponeaza zonele patate ale pielii cu solutie pana la atenuarea petelor de pe fata si gat.

Atentie, nu folosi niciodata bulbul proaspat, caci este toxic!

Adauga un comentariu