Remedii naturiste

Remedii naturiste pentru fibrom uterin

Publicat: 21 mart. 2012
7

Fibromul uterin este o tumoare benigna si reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate pentru femei. Aproximativ 3 din 4 femei cu varste cuprinse intre 25 si 45 de ani sufera de aceasta boala 

Hormonii favorizeaza si accelereaza aparitia fibromului. Dintre hormonii femini, estrogenul (foliculina) joaca rolul principal. Ritmul de crestere a fibromului variaza de la o femeie la alta, iar cele active sexual sunt mai predispuse sa dezvolte aceasta. Fibroamele uterine se pot transforma in cancer in proportie de 2% si numai la varste avansate. Iata cateva remedii naturiste pentru fibromul uterin:

1. Se amesteca urmatoarele plante: cretisoara 200 gr, nalba 100 gr, urzica moarta 200 gr, papadie 200 gr, traista ciobanului 200 gr. Se face infuzie din 7 linguri din acest amestec in 2 litri de apa. Se lasa sa se infuzeze 15 minute, dupa care se strecoara. Cantitatea de ceai se bea pe parcursul zilei. Tartamentul se face pana la consumarea intregului amestec.

2. Se fac spalaturi vaginale, de 2 ori/zi, dintr-un amestec, in cantitati egale, din vasc, nalba, coada-calului si pelin. Se pun 2 linguri din acest amestec in 250 ml apa clocotita si se infuzeaza 3 minute. Aceasta reprezinta doza pentru o spalatura.

3. Timp de 3 luni se iau 2 tincturi: macerat glicerinic din mladite de zmeur si tinctura de tataneasa pentru uz intern. Picaturile de tincturi se iau in ceai de 2 sau 3 ori/zi, conform prospectului.

4. Tinctura de propolis – se ia chiar si in cazul in care VSH-ul a ajuns la valori normale atat pentru a preveni eventualele infectii, cat si pentru a intari organismul. Se iau cate 2 picaturi pentru fiecare kg/corp, de trei ori pe zi. Se pune pe miez de paine si se mesteca bine. 

5. Ceai combinat: 1 lingurita de urzica, 1 lingurita de flori de coada soricelului si 2 lingurite de galbenele la 500 ml apa clocotita se infuzeaza timp de 15 minute. Se indulceste cu miere, se poate adauga lamaie si se beau 3 cani pe parcursul unei zile.

6. Praf – se combina in parti egale urzica moarta alba, cretisoara, rachitan, traista ciobanului – se macina cu rasnita de cafea pana devine pulbere. Se administreaza cate 1 lingurita de patru ori pe zi, in cure de 56 de zile (doua cicluri de cate 28 de zile), cu doua saptamani pauza. Regleaza activitatea endocrina, inhiba evolutia tumorilor benigne, inclusiv a fibroamelor, impiedica procesul de malignizare. 

7. Spalaturi vaginale: se pot face si cu ceai de afin (frunze), cernetel, coada calului, coada soricelului (flori), nuc (frunze), pelin, stejar (coaja) – se pun 4 linguri de plante la 1 litru de apa si se fierb 10 minute. Se strecoara si cand ajunge la temperatura corpului se fac spalaturi vaginale in fiecare seara, chiar si in perioada menstruatiei. Se recomanda adaugarea unei lingurite de bicarbonat de sodiu la fiecare 250 ml de lichid. 

Adauga un comentariu