WoW!

Remedii naturiste pentru ficat. Cu ce stimulezi refacerea celulei hepatice

Publicat: 13 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remedii naturiste pentru ficat. Cu ce stimulezi refacerea celulei hepatice
Sucul de dimineață se prepară din: sfeclă roșie, morcov, rădăcină de pătrunjel și țelină

Ficatul este organul care se regenerează singur şi care funcţionează ca un filtru pentru organism. Tocmai de aceea trebuie să avem mai grijă de el. Stresul, epuizarea şi alimentaţia pot avea efecte negative. Ca să îşi reia funcţiile şi să fie la capacitate optimă, are nevoie de ajutor uneori pentru a putea elimina toxinele şi pentru a întări sistemul imunitar. Uite ce remedii naturiste ai la dispoziţie pentru ficat.

Chiar dacă vorbim despre un organ care are capacitatea de a se regenera singur, sunt situaţii când ficarule ste efectiv obosit. Tocmai de aceea îi putem veni în ajutor cu câteva remedii din natură. Înainte de a apela la ele, trebuie să îşi ajustezi stilul de sănătate şi să mănânci cât mai sănătos. Iată ce remedii naturiste pentru ficat avem la dispoziţie.

1. Silimarina, cel mai bun prieten al ficatului

Conform unor studii ştiinţifice, silimarina regenereza ficatul şi are rol protector. Se obţine din planta de armurariu şi tratează eficient funcţia hepatică. Se spune că ajută la generarea acestui organ chiar şi atunci când e afectat în proporţie de 90%. Uite câteva detalii despre silimarina:

  • e recomandată în caz de: colesteol ridicat, leziuni hepative, refacerea celulei hepatice, intoxicaţii şi inflamaţii ale ficatului;
  • are efecte adverse extrem de rare;
  • consumul regulat îmbunătăţeşte sănătatea.

2. Ceaiuri din plante

Ceaiul de pelin tratează probleme digestive, dar detoxifiaza şi ficatul. Chiar dacă e foarte amar, are multe beneficii pentru sănătate. În afară de acesta, mai ai la dispoziţie ceaiul de anghinare, de sunătoare şi ceaiul verde. Despre sunătoare se ştie că poate calmă inflamaţiile ficatului şi stimulează nu doar detoxifierea, ci şi refacerea celulelor hepatice. Pe de altă parte, ceaiul verde să energie organismului.

3. Sucul de legume şi fructe proaspăt stors face minuni

Începe-ţi dimineţile cu suc natural, proaspăt stors de tine! Renunţă la sucurile din comerţ. Numai proaspete nu sunt şi, în plus, conţin mulţi conservanţi şi o cantitate mare de indlcitor. Spre exemplu, îţi poţi prepara suc din: sfecla roşie, rădăcină de parunjel, ţelina, ridiche neagră şi morcov.

4. Consumă multe legume verzi

Introdu în alimentaţie: spanacul, broccoli, conopida, gulia. De asemenea, nu evită: parunjelul, varza, rucolă, varza kale. Încearcă să combini legumele şi fructele proaspete în diverse sucuri. Atenţie însă: e bine ca legumele să nu fie amestecate cu fructe. Aşadar, faci suc ori din fructe, ori din legume.s

5. Turmericul, condimentul preferat al ficatului

Turmericul se foloseşte în bucătărie, dar şi pentru a stimula funcţie hepatică. Populaţia din Asia, spre exemplu, îl utilizează extrem de des în reţete şi poate de aceea nu au multe probleme hepatice. Despre ceaiul de turmeric se spune că împiedica răspândirea celulelor tumorale, curata ficatul şi menţine sănătatea creierului.

6. Ceaiul de ciuboţica cucului

E o plantă de primăvară, cu flori foarte drăgălaşe. Ştiai însă că este eficient şi pentru ficat? Nu e aşa spectaculos precum ceaiul de pelin, dar nici nu trebuie ignorat complet.

7. Nu rata usturoiul

Acesta activează enzimele hepatice. Seleniul şi alicina din usturoi detoxifiaza ficatul şi îl protejează. Nu trebuie decât să-l consumi regulat, într-o cantitate destul de mică. În plus, conţine şi sulf, acesta fiind necesar pentru eliminarea toxinelor din corp. În plus, usturoiul ajuta la reducerea numărului de trigliceride şi a nivelului de colesterol.

Adauga un comentariu