Remedii naturiste

Remedii naturiste pentru mastoza fibrochistica

Publicat: 06 dec. 2012
7

In randurile de mai jos aflati cateva tratamente recomandate de catre medicul specialist pentru afectiunea numita mastoza fibrochistica. In boala fibrochistica mamara sunt eficiente produsele naturiste cu efect de reglare hormonala (raport estrogen-progesteron), de reglare  a ciclului menstrual, atenuare a simptomelor in sindromul premenstrual dar si produsele cu efect direct asupra tumorii benigne (chist, fibrochist).

Importanta este si dieta pe toata perioada tratamentului. In acest sens este obligatorie  excluderea oricaror excitante precum: tutunul, cafeaua, alcoolul, ciocolata, bauturi tip cola, sucuri carbogazoase, dulciurilor cu zahar alb, alimentele bogate in grasimi saturate (lapte si produse lactate, oua), carne sau alimente conservate, afumate sau sarate.

Terapia bazata pe plante cu continut de fitoprogesteron, cum este Vitex agnus castus a dovedit rezultate certe in folosirea pe o perioada de cel putin 2-3 luni, continuu. De asemenea, frunzele si mladitele de zmeura contin progesteron natural util in tratamentul bolii.

„Planul de tratament dezvoltat pentru mastoza fibrochistica implica nu doar produse fitoterapeutice ci si proceduri de acupunctura. Extractele adecvate organismului dumneavoastra pot fi indicate numai dupa un un consult, intrucat doar atunci voi avea toate datele pentru a putea stabili schema de tratament”, a declarat Dr. Codrut Tutu, specialist in acupunctura si apifitoterapie.

Acupunctura are rolul de a reactiva centrii energetici blocati, deoarece orice afectiune apare cand anumiti centri energetici sunt blocati. Plantele continute in extracte amplifica actiunea acupuncturii si sustin procesul de vindecare. Doar prin utilizarea asociata a acestor terapii traditionale se poate obtine vindecarea”, a adaugat specialistul in acupunctura si apifitoterapie.

Adauga un comentariu