Remedii naturiste

Remedii naturiste pentru menopauza

Publicat: 22 dec. 2010

Vor sau nu, toate femeile se vor confrunta mai devreme sau mai tarziu cu menopauza. Este un eveniment normal, care marcheaza sfarsitul perioadei reproductive. Simptomatolgia asociata cu menopauza – insomnie, tulburari ale dispozitiei, bufeuri de caldura, incoerenta este adesea greu de suportat. Femeile au insa un ajutor in natura.

1. Fructul castitatii (Agnus Castus)
Se spune ca aceasta planta actioneaza asupra glandei pituitare, ce controleaza secretiile hormonale.

2. Acupresiunea
Aceasta este o metoda buna daca nu-ti place ideea folosirii plantelor medicinale. Acupresiunea e ca acupunctura, dar fara ace.

3. Cimicifuga (Actaea Racemosa)
Este una dintre cele mai folosite plante pentru simptomele menopauzei. Studiile confirma ca aceasta planta este mai buna decat terapiile de substitutie hormonala, ce comporta cateva riscuri.

4. Uleiul de primula
Desi uleiul nu ajuta contra bufeurilor de caldura, simptomul de care toate femeile se tem, el trateaza totusi celelalte simptome neplacute ale menopauzei, cum ar fi sanii durerosi si schimbarile de dispozitie.

5. Sunatoarea
Este cunoscuta ca antidepresiv natural, actionand impotriva sentimentelor depresive care pot aparea la menopauza (multe femei suporta greu gandul ca nu mai sunt fertile).

6. Soia
Soia este binecunoscuta pentru proprietatile sale ce usureaza simptomele menopauzei, dar este si un aliment foarte sanatos. Include soia in alimentatia ta inainte de a ajunge la menopauza.

7. Salvia
Salvia este eficienta contra bufeurilor de caldura si transpiratiilor. Este folositoare si pentru memorie, asa ca n-o ocoli.
Nu uita sa consulti medicul inainte sa iei tratamente naturiste, caci plantele pot interactiona cu unele medicamente.loading...

Adauga un comentariu