Actualitate

Remedii naturiste pentru picioarele umflate. Care sunt cauzele și ce afecțiuni pot indica

Publicat: 15 sept. 2020
Remedii naturiste pentru picioarele umflate
De cele mai multe ori, picioarele umflate sunt cauzate de retenția de lichide și consumul excesiv de sare

Remedii naturiste pentru picioarele umflate. Edemul reprezintă acumularea exesiva de lichid în spațiile dintre celule ale organelor și țesuturilor. Când edemul se manifestă la nivelul membrelor inferioare, apar multe neplăceri cauzate de picioarele umflate. Cu astfel de probleme se confruntă mai ales femeile.

Sunt mulți factori care pot cauza umflarea picioarelor. Dintre aceștia amintim folosirea lor peste măsură, o intervenție chirurgicală sau sarcina. În mod normal, umflarea picioarelor este temporară și nu este un motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, edemul la nivelul picioarelor poate crea un real disconfort.

De asemenea, sedentarismul poate duce la umflarea picioarelor. Atunci când nu faci mișcare o perioadă lungă vei observa că gleznele și labele picioarelor se vor umfla. Și insuficiența venoasă cronică este o problema ce poate influență umflarea picioarelor. Nu în ultimul rând, excesul de sare din organism cauzează retenția de lichide. Iar aceasta poate duce la umflarea gleznelor și a picioarelor.

Nu în ultimul rând, traumatismele și leziunile de la picioare pot cauza umflarea membrelor inferioare. Limfedemul, care este un blocaj în sistemul limfatic, duce la umflarea picioarelor. Picioarele umflate mai pot fi cauzate de infecții și de inflamația care le însoțește. Același lucru poate fi cauzat și de reacții adverse ale unor medicamente, dar și de boli cardiace, renale sau hepatice.

Remedii naturiste pentru picioarele umflate

Dacă te confrunți cu această problemă din cauza retenției de lichide, poți apela la unele remedii naturiste. De exemplu, poți încerca extractul din sâmburi de struguri, dar și anumite ceaiuri diuretice. Acestea te pot ajuta să elimini excesul de lichide din țesuturi, reducând astfel sindromul de picioare umflate.

Iată care sunt ceaiurile pe care le poți încerca:

  • Păpădia;
  • Păducelul;
  • Ceaiul verde și ceaiul negru;
  • Pătrunjelul.

De asemenea, un bun remediu pentru picioarele umflate sunt băile făcute cu sare amară (săruri). Sărurile cu sulfat de magneziu funcționează pentru a reduce edemul și pentru a îmbunătăți circulația sângelui. Totodată, în astfel de situații, trebuie să diminuezi cantitatea de sare din alimentație.

Terapii alternative

În cazul picioarelor umflate, există numeroase terapii alternative care s-au dovedit a fi eficiente. Una dintre acestea este masajul. Acesta ajută la relaxarea mușchilor din picioare și poate îmbunătăți circulația sângelui. Acesta poate fi extrem de benefic în timpul băii sau imediat după ce ai făcut baie.

Exercițiile fizice regulate te pot ajuta să previi umflarea picioarelor. Dacă ți se pare prea dureros să faci exerciții fizice, încearcă o altă activitate, precum înotul. De asemenea, sunt indicați ciorapii medicinali de compresie, care împiedică retenția de lichide în această zonă.

Nu în ultimul rând, și hidratarea te poate ajută să elimini toxinele din organism. Astfel, vei elimina sodiul și excesul de lichide. Iar pe lângă toate aceste remedii naturiste pentru picioarele umflate, poate ajuta și acupunctura.

Adauga un comentariu