Remedii naturiste

Remedii naturiste pentru tratarea ozenei

Publicat: 27 ian. 2011

Ozena, numita in termeni medicali si rinita atrofica, este una dintre cele mai grave boli atrofice, afectand mucoasa nazala, scheletul nasului. Ea este provocata de un microb numit klebsiella

Simptome
Pacientii prezinta atrofieri (degenerari ale tesuturilor) la nivelul nasului care duc la largirea foselor nazale, la uscarea secretiilor nazale si la formarea unor mucozitati purulente si coji uscate la nivelul nasului. Aceste formatiuni degaja si un miros neplacut.

Boala poate afecta si faringele si laringe, caz in care bolnavul acuza senzatia de corp strain la inghitit, raguseala si cateodata chiar sufocari. Inflamatiile repetate ale mucoasei nazale duc la pierderea mirosului.

Tratament
In medicina clasica ozena se trateaza numai chirurgical, insa cei care nu vor sa apeleze la aceasta procedura au la dispozitie cateva remedii naturiste.

1. Spalaturi nazale cu apa cu sare in cantitate foarte mare, apoi se vor face unge zonele afectate cu unguente din plante (alifie de galbenele, alifie de propolis sau ulei de catina).

2. Apa de mare usor incalzita se trage pe nas si se elimina pe gura. Se aface astfel de doua ori pe zi, dimineata si seara, timp de cinci minute.

3. Mucoasa nazala mai poate fi masata si cu ulei de radacina de obligeana, insa inainte cereti sfatul medicului pentru ca, folosit in exces, acest ulei poate afecta capilarele.

4. Tamponati mucoasa cu biter suedez, cateva picaturi la un pahar cu apa, de mai multe ori pe zi.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit