Remedii naturiste

Remediu apicol pentru colita cronica

Publicat: 13 ian. 2019

Colita cronica ulcerativa este o inflamare grava si de lunga durata a intestinului gros, pe peretii caruia apar ulceratii, datorita parazitilor, infectiilor sau a unor substate toxice. Tratamentul naturist pe baza de produse apicole pentru aceasta afectiune presupune ca timp de o luna, în fiecare trimestru, sa se administreze 20g de polen, dimineata, pe stomacul gol.

O alta varianta este administrarea de tinctura de propolis, cate 40 de picaturi puse în 100 ml lapte cald, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale. Nu se consuma nicmic timp de o ora de la administrare. În tratamentul colitei puteti folosi si mierea de albine. 1-2 lingurite de miere se dilueaza în jumatate de cana de ceai facut din cimbru, busuioc si sunatoare, în parti egale. Pe parcursul unei zile se consuma o lingurita de infuzie la o cana de apa plata, la o ora dupa mesele principale, care în cazul acestei afectiuni este recomandat a fi 5 la numar.

180g miere se dizolva în 800ml apa fiarta si racita la temperatura camerei, si se adauga 50g de pastura. Amestecul se tine la temperatura camerei pana începe sa fermenteze, dupa care fermentatia se stopeza, tinand amestecul la frigider. Produsul astfel obtinut se consuma cu 15-20 minute înainte de masa, timp de 6 saptamani. Se administreaza doua treimi de pahar.

500g de frunze de patlagina proaspete se fierb la foc mic timp de 20 de minute, se lasa apoi la racit pana ajung la temperatura camerei apoi se amesteca cu 500g de miere de albine de lunca sau de menta, si se pastreaza la loc întunecos si rece. Se adminsitreaza o lingura de produs, înaintea meselor principale.
De asemenea, consumati un cub de 2-3 cm de fagure pe zi, daca aveti posibilitatea.
 loading...

Adauga un comentariu