Remedii naturiste

Remediu cu brusture pentru discopatia cervicala

Publicat: 11 ian. 2012
7

Una dintre maladiile care produc suferinte intense si de durata, discopatia cervicala, poate fi vindecata si cu ajutorul fitoterapiei. Brusturele, care poate fi gasit in timpul sezonului cald in cele mai diverse locuri, are capacitatea de a elimina aceasta afectiune sau macar de a ameliora durerile. Iata un remediu cu brusture pentru discopatia cervicala:

Frunza proaspat culeasa se pune seara, inainte de culcare, sa stea 10-15 minute in spirt medicinal, pana cand acesta patrunde bine in fibra vegetala. Se pune apoi pe ceafa o panza subtire, peste care se aplica frunza bine scursa in prealabil de spirt, peste ea se adauga o alta panza si se fixeaza bine pe ceafa. Se poate fixa si cu un batic legat la spate, pentru ca frunza sa nu alunece de pe locul afectat. Se tine astfel pana dimineata.

Brusturele, dezinfectantul din casa ta 

Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 4-6 zile consecutive, din cauza ca alcoolul continut de spirtul cu care a fost impregnata frunza de brusture poate produce arsuri, dupa un timp. De mentionat ca exista cazuri dificile, cand bolnavul a putut sa-si miste capul (altfel „teapan”, greu de miscat fara dureri puternice si ameteli), chiar dupa prima noapte de procedura. De asemenea, trebuie stiut ca frunza tinuta peste noapte pentru tratament va fi dimineata foarte mult subtiata si pentru noptile urmatoare va fi necesar ca de fiecare data sa se foloseasca frunze de brusture proaspete.

Tratamentul naturist de mai sus poate fi aplicat si in cazul spondilozei lombare ori reumatismului.

Adauga un comentariu